Rektor på Roskilde Universitet modtager den fineste franske hædersorden
Roskilde Universitets rektor, Hanne Leth Andersen, er blevet slået til ridder af den Franske Æreslegion.
Hanne Leth Andersen rektor RUC fransk æreslegion ridder

Rektor Hanne Leth Andersen (til venstre) sammen med den franske ambassadør, Caroline Ferrari. (Foto: Roskilde Universitet)

Rektor Hanne Leth Andersen (til venstre) sammen med den franske ambassadør, Caroline Ferrari. (Foto: Roskilde Universitet)

Det er ikke hver dag, at en dansker modtager Frankrigs fineste orden.

Dét faktum gør det kun mere beundringsværdigt, at Hanne Leth Andersen, der er rektor på Roskilde Universitet, er blevet udnævnt til ridder af Æreslegionen (Légion d'honneur) ved en ceremoni på Den Franske Ambassade.

Det skriver Roskilde Universitet i en pressemeddelelse.

Ved overrækkelsen, der fandt sted 30. november, blev der lagt vægt på, at Hanne Leth Andersen har bidraget betydeligt til uddannelse og forskning i Frankrig samt sprogundervisning generelt.

Caroline Ferrari, den franske ambassadør, sagde blandt andet, at rektoren skulle »hædres for sin overbevisning, sit engagement og sin kærlighed til Frankrig og det franske sprog.«

Hanne Leth Andersen er professor i universitetspædagogik og har en ph.d. i fransk - et sprog, hun udtaler, har »åbnet mange døre« for hende.

Det er desuden ikke Hanne Leth Andersens første fine franske orden. Rektoren er i forvejen kommandør inden for den franske orden De Akademiske Palmer (Les Palmes Académiques).

Annonce

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs om, hvorfor denne 'sort hul'-illusion narrer din hjerne.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med over en halv million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk