Regeringen vil give en milliard kroner til grøn forskning
Regeringen en milliard til grøn forskning klimaforandringer miljø co2-udledning

Den grønne milliard skal blandt andet gå til forskning på transportområdet. (Foto: Shutterstock)

Den grønne milliard skal blandt andet gå til forskning på transportområdet. (Foto: Shutterstock)

Kilde: 
16 september 2019

Skal vi fremover spise kød, der er produceret i et laboratorium? Kan vi sejle uden at belaste klimaet? Og hvordan kan man egentlig bedst lagre CO2?

Det kan være nogle af de spørgsmål, som forskningen skal have mere fokus på i fremtiden.

Regeringen lægger nemlig op til at afsætte en milliard kroner ekstra i den kommende finanslov til grøn forskning, skriver Politiken. Det vil sige forskning, der kan være med til at løse verdens klimaudfordringer. 

En milliard svarer ifølge Politiken til en fordobling af midler målrettet den grønne forskning.

LÆS OGSÅ: Forskere: Sådan kan danske byer blive CO2-neutrale

Den grønne milliard skal desuden være med til at sikre, at regeringen når sit mål om at reducere udledningen af drivhusgasser med 70 procent i år 2030. 

Det er særligt på landbrugsområdet og transportområdet, at der er mangel på forskning, fortæller statsminister Mette Frederiksen til Politiken.

LÆS OGSÅ: MUHU! Sådan kan malkekøer blive mere klimavenlige 

»Pengene kan for eksempel bruges til at forske i, hvordan vi får mere bæredygtigt byggeri og transport, hvordan vi bedre kan lagre CO2 og får en mere bæredygtig produktion af fødevarer«, fortæller uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen i en pressemeddelelse.

Den grønne milliard skal primært komme fra forskningsreserven. Derudover vil regeringen blandt andet hente 200 millioner kroner fra den frie forskningsfond og Innovationsfonden.

LÆS OGSÅ: Så billigt er det at få Danmark til at køre på kun grøn energi

LÆS OGSÅ: Forskere vil binde CO2 i sten

clc

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.