Red Verden-initiativ runder 5.000 medlemmer
Videnskab.dk’s gruppe på Facebook med fokus på løsninger på verdens problemer vokser og vokser. Kom og vær med!
Red Verden, gruppearbejde, klima, løsninger, forskning

Alle er velkomne i Red Verden-gruppen på Facebook med skarpt fokus på løsninger på Jordens store udfordringer. (Foto: Shutterstock)

Alle er velkomne i Red Verden-gruppen på Facebook med skarpt fokus på løsninger på Jordens store udfordringer. (Foto: Shutterstock)

Er du træt af at høre om problemer med verdens klima uden at få at vide, hvad vi kan gøre ved dem?

Er det frustrerende at høre om trusler mod verdens dyr og planter uden at få råd til, hvordan du selv kan gøre en forskel?

Eller er du bare glad for at læse om løsninger frem for lutter negative historier om verden omkring dig?

Så er Videnskab.dk’s Facebook-gruppe Red Verden lige noget for dig.

Her bliver videnskabeligt baserede råd og løsninger vendt blandt tusindvis af danskere, som gerne vil inspireres og hjælpe biodiversiteten, klimaet, den grønne omstilling eller noget helt fjerde.

I gruppen viderebringer vi konstruktive løsninger, nye forskningsresultater og meldinger fra forskere, som dels peger på de bedste veje at gå, dels giver solide fakta at handle ud fra.
 

Hver uge samler vi desuden op på, hvad der er sket af positive fremskridt inden for videnskabens verden.

»Gruppen byder på konstruktiv dialog, gode ideer og intense debatter, som gør, at medlemstallet bare vokser og vokser og nu har rundet flotte 5.000,« siger chefredaktør på Videnskab.dk, Vibeke Hjortlund.

Dine egne input er vigtige

Et centralt element i gruppen er, at du er velkommen til at give dit besyv med, til selv at lave opslag med løsninger, du enten selv har udtænkt eller stødt på – eller til at efterspørge input eller inspiration.

Det kan for eksempel være til små ændringer i hverdagen, til hvordan vi hver især bedst skærer ned for vores forbrug eller sikrer grøn energi i samfundet, som et medlem gjorde for nylig:

Red Verden, opslag i gruppen

Et medlem af Facebook-gruppen Red Verden ville gerne have en debat om, hvordan man påvirker verden 'med andet end plastiksortering og indkøb af økologi'.

»Vi har ikke bare sat ind her for at engagere folk ved at bære nyttig og inspirerende viden ud, men også for at få inspiration den anden vej - til den videre indholdsproduktion og løbende prioritering af artikler på Videnskab.dk.«

»Det ligger os på sinde at høre, hvad der optager vores brugere i deres hverdag, og det er en kæmpe hjælp, når de bruger krudt på at dele deres tanker og ideer med os,« bemærker Vibeke Hjortlund.

Red Verden-gruppen har godt nok rundet 5.000 medlemmer, men jo flere medlemmer, des bedre.

Meld dig ind her, og giv dit besyv med. Lige nu bliver det blandt andet diskuteret, om en ny film om verdens tilstand skal være afsæt for en større debat om, hvordan vi bedst redder verden.

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Danske corona-tal

Videnskab.dk går i dybden med den seneste corona-forskning. Læs vores artikler i temaet her.

Hver dag opdaterer vi også de seneste tal.

Dyk ned i grafer om udviklingen i antal smittede, indlagte og døde i Danmark og alle andre lande.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab, klima og sundhed henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.


Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs her om påfugleedderkoppen, der er opkaldt efter fisken Nemo.