Red Verden-initiativ runder 5.000 medlemmer
Videnskab.dk’s gruppe på Facebook med fokus på løsninger på verdens problemer vokser og vokser. Kom og vær med!
Red Verden, gruppearbejde, klima, løsninger, forskning

Alle er velkomne i Red Verden-gruppen på Facebook med skarpt fokus på løsninger på Jordens store udfordringer. (Foto: Shutterstock)

Alle er velkomne i Red Verden-gruppen på Facebook med skarpt fokus på løsninger på Jordens store udfordringer. (Foto: Shutterstock)

Er du træt af at høre om problemer med verdens klima uden at få at vide, hvad vi kan gøre ved dem?

Er det frustrerende at høre om trusler mod verdens dyr og planter uden at få råd til, hvordan du selv kan gøre en forskel?

Eller er du bare glad for at læse om løsninger frem for lutter negative historier om verden omkring dig?

Så er Videnskab.dk’s Facebook-gruppe Red Verden lige noget for dig.

Her bliver videnskabeligt baserede råd og løsninger vendt blandt tusindvis af danskere, som gerne vil inspireres og hjælpe biodiversiteten, klimaet, den grønne omstilling eller noget helt fjerde.

I gruppen viderebringer vi konstruktive løsninger, nye forskningsresultater og meldinger fra forskere, som dels peger på de bedste veje at gå, dels giver solide fakta at handle ud fra.
 

Hver uge samler vi desuden op på, hvad der er sket af positive fremskridt inden for videnskabens verden.

»Gruppen byder på konstruktiv dialog, gode ideer og intense debatter, som gør, at medlemstallet bare vokser og vokser og nu har rundet flotte 5.000,« siger chefredaktør på Videnskab.dk, Vibeke Hjortlund.

Dine egne input er vigtige

Et centralt element i gruppen er, at du er velkommen til at give dit besyv med, til selv at lave opslag med løsninger, du enten selv har udtænkt eller stødt på – eller til at efterspørge input eller inspiration.

Det kan for eksempel være til små ændringer i hverdagen, til hvordan vi hver især bedst skærer ned for vores forbrug eller sikrer grøn energi i samfundet, som et medlem gjorde for nylig:

Red Verden, opslag i gruppen

Et medlem af Facebook-gruppen Red Verden ville gerne have en debat om, hvordan man påvirker verden 'med andet end plastiksortering og indkøb af økologi'.

»Vi har ikke bare sat ind her for at engagere folk ved at bære nyttig og inspirerende viden ud, men også for at få inspiration den anden vej - til den videre indholdsproduktion og løbende prioritering af artikler på Videnskab.dk.«

»Det ligger os på sinde at høre, hvad der optager vores brugere i deres hverdag, og det er en kæmpe hjælp, når de bruger krudt på at dele deres tanker og ideer med os,« bemærker Vibeke Hjortlund.

Red Verden-gruppen har godt nok rundet 5.000 medlemmer, men jo flere medlemmer, des bedre.

Meld dig ind her, og giv dit besyv med. Lige nu bliver det blandt andet diskuteret, om en ny film om verdens tilstand skal være afsæt for en større debat om, hvordan vi bedst redder verden.

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcasts herunder. Du kan også findes os i din podcast-app under navnet 'Videnskab.dk Podcast'.

Videnskabsbilleder

Se de flotteste forskningsfotos på vores Instagram-profil, og læs om det betagende billede af nordlys taget over Limfjorden her.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med omkring en million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk