Quiz: Hvordan tackler du bedst din eksamen?
Eksamenstiden er over os, og det er nu, der terpes. Men ved du, hvordan du på snedig vis kan blive bedre til at huske pensum og komme eksamensskrækken til livs? Deltag i quizzen og vind flotte præmier.
eksamen_uddannelse_studie_prøve_test_gymnasium_ungdomsuddannelse_årsprøver_elev

Hjernen koger, når de danske studerende læser op på årets pensum til de skriftlige og mundtlige eksaminer i maj og juni måned. (Foto: Shutterstock)

Hjernen koger, når de danske studerende læser op på årets pensum til de skriftlige og mundtlige eksaminer i maj og juni måned. (Foto: Shutterstock)

Hjertebanken, klamme håndflader og racermave. Lyder det bekendt? Du er på vej ind til det grønne bord. Du skal eksamen. Du skal bedømmes. Efter flere ugers terperi er det nu, at du skal præstere dit ypperste, og du knuger krampagtigt dine noter, imens du ihærdigt prøver at huske alt det stof, som du har brugt den sidste tid på at læse op.

Uanset om vi går i folkeskole, på en ungdomsuddannelse eller på universitetet, kender de fleste af os den følelse, der opstår, lige inden man går ind i et eksamenslokale. For nogle er eksamen den rene leg, imens den for andre er forbundet med en dyb angst og frygt for at ‘klappen går ned’.

Forbered dig til eksamen

Uanset om du er typen, der glæder sig til eksamen, eller den der tæller minutterne, til den er overstået, er forberedelse altid en god investering. Og heldigvis er der hjælp at hente, hvis du vil sikre dig det bedste udgangspunkt for dine eksaminer, og samtidig få et par nyttige tricks til at tackle nervøsitet og eksamensskræk.

I denne quiz stiller vi skarpt på eksamen. Test dig selv, hvis du tror – eller er sikker på, at du ved, hvad der er værd at vide om eksamen. For måske undrer du dig også over, hvorfor det er så svært at huske det, du lige har læst, og hvorfor du bliver nervøs, selvom du ved, at du kan dit stof?

Deltag i konkurrencen

Find svar på Videnskab.dk

Fortvivl ej, hvis du er usikker på det rigtige svar. Du kan nemlig forberede dig en smule ved at læse dig frem til svarene på samtlige spørgsmål i de udvalgte artikler i vores tema om eksamen

Kan du svare rigtigt på alle spørgsmål i quizzen, er du med i lodtrækningen om Videnskab.dk's nye bog: ’Hvorfor må man ikke sige neger?’ eller en Videnskab.dk-T-shirt. Du bestemmer selv, hvilken én af de to præmier, du gerne vil have. 

Konkurrencen slutter mandag d. 19. juni. kl. 12.00, hvor vi trækker lod blandt fem heldige vindere, der har svaret rigtigt på alle – eller flest spørgsmål.

Det eneste, du skal gøre, er at indtaste din mailadresse, når du har besvaret spørgsmålene.

OBS: Hvis du ikke kan se quizzen i denne artikel, så kan du åbne den her.

... Eller følg os på Facebook, Twitter eller Instagram.

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.


Se den nyeste video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab og sundhed henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.