Quiz: Hvor meget ved du om påsken?
Her på redaktionen er vi i påskehumør, og vi har derfor gravet nogle præmier frem til de læsere, der ved mest om påsken. Deltag i konkurrencen her, og vind bl.a. et spil Bezzerwisser eller en lækker T-shirt.

Deltag i quizzen og vær med i lodtrækningen om en Videnskab.dk T-shirt, vores nyeste bog, et spil Bezzerwizzer eller billetter til Tycho Brahe Planetariet. (Foto: Videnskab.dk)

Deltag i quizzen og vær med i lodtrækningen om en Videnskab.dk T-shirt, vores nyeste bog, et spil Bezzerwizzer eller billetter til Tycho Brahe Planetariet. (Foto: Videnskab.dk)

Sidst testede vi jeres viden om vulkaner, og før det var det spørgsmål om mælk, vi skulle have svar på. Det klarede I så godt, at vi har besluttet os for at lave endnu en quiz til jer!

I denne quiz kan du udfordre din egen viden om påsken og samtidig deltage i konkurrencen om Videnskab.dks bog: ’Hvad gør mest ondt – en fødsel eller et spark i skridtet?’, et spil Bezzerwizzer, en Videnskab.dk-T-shirt samt fire billetter til Tycho Brahe Planetarium.

Konkurrencen slutter den 2. april kl. 14, hvor vinderen bliver fundet blandt dem, der har svaret rigtigt på alle – eller flest spørgsmål.

Selvom konkurrencen nu er sluttet, kan du stadig prøve kræfter med quizzen.

Selvom konkurrencen er sluttet, kan du stadig prøve kræfter med quizzen.

Find svarene på Videnskab.dk

Her får du et tip med på vejen; alle svarene kan findes i artikler på Videnskab.dk, så hvis du ikke allerede ved, hvad der er værd at vide, kan du blive lidt klogere ved at læse artiklerne, der er linket til nedenfor.

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcasts herunder. Du kan også findes os i din podcast-app under navnet 'Videnskab.dk Podcast'.

Videnskabsbilleder

Se de flotteste forskningsfotos på vores Instagram-profil, og læs om det betagende billede af nordlys taget over Limfjorden her.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med omkring en million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk