Quiz om fjollede bynavne: Hvad betyder Bøvl, Tappernøje og Bøsserup?
Hvor godt forstår du de danske byers navne?
Fjollede sjove danske bynavne historien bag

Rumperup... Og Gumperup.... Hvorfor?! Test dig selv i quizzen. (Foto: Shutterstock)

Rumperup... Og Gumperup.... Hvorfor?! Test dig selv i quizzen. (Foto: Shutterstock)

Et kig på danmarkskortet kan godt føre til småfnisen og grynten, når du falder over navne som Tarm, Hørmestrup og Bøvl.

Men bynavnene er ikke kommet ud af ingenting.

Mange af dem er helt tilbage fra vikingetiden og stammer fra ord, som vi ikke bruger længere. Det kan også være navne, som fortæller noget om byens natur, eller hvad den er kendt for. 

Men nogle gange kan det blive for galt.

Faktisk blev indbyggerne i Rumperup og Gumperup så trætte af deres fjollede bynavne, at de ændrede dem til det lidt mere formelle Højsted og Klinteby.

Vi har samlet ti sjove bynavne og lavet en quiz, hvor vi kommer fra Lem til Tarm og Søllerød til Birkerød.

Nu kan du teste dig selv i bynavnenes betydning. Held og lykke! 

 

 

Hvis du vil vide mere om fjollede bynavne eller navne i det hele taget, så skal du bare give dig i kast med disse artikler:

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcasts herunder. Du kan også findes os i din podcast-app under navnet 'Videnskab.dk Podcast'.

Videnskabsbilleder

Se de flotteste forskningsfotos på vores Instagram-profil, og læs om det betagende billede af nordlys taget over Limfjorden her.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med omkring en million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk