Quiz: Har du styr på påsken?
Ved du, hvorfor man fejrer påske? Her på redaktionen glæder vi os til påske, og det fejrer vi med en påskequiz. Så test din viden, og få svar på, om du 'styrer' påsken for vildt.
påske jesus helligdage højtid religion quiz kristendom påskeæg lam islam jødedom

Du kan læse meget mere om højtiden og klæde dig på til quizzen i vores påsketema på Videnskab.dk. (Foto: Shutterstock)

Du kan læse meget mere om højtiden og klæde dig på til quizzen i vores påsketema på Videnskab.dk. (Foto: Shutterstock)

På Videnskab.dk er vi vilde med quizzer. Og I, vores læsere, skal selvfølgelig ikke snydes for en påskequiz i anledning af de kommende helligdage.

Grib derfor den ultimative chance for at teste dig selv i, hvor meget du egentlig ved om påsken og dens historiske oprindelse - eller for at brillere med din nye viden, når du sammen med venner og familie sætter dig til rette ved det store påskebord.

Find svarene på Videnskab.dk

Fortvivl ej, hvis du er usikker på, hvad der er det rigtige svar. Du kan nemlig læse dig frem til svarene på samtlige spørgsmål ved at læse de udvalgte artikler i vores påsketema.

OBS: Hvis du ikke kan se quizzen i denne artikel, kan du åbne den her.

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcasts herunder. Du kan også findes os i din podcast-app under navnet 'Videnskab.dk Podcast'.

Videnskabsbilleder

Se de flotteste forskningsfotos på vores Instagram-profil, og læs om det betagende billede af nordlys taget over Limfjorden her.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med omkring en million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk