Quiz: Giver lang uddannelse en skarpere hjerne? Og hvad betyder høje karakterer for éns fremtid?
Og kan det betale sig at gå på et eliteuniversitet - eller at droppe ud? Test din viden om uddannelse!
studerende uddannelse quiz

Ved du, om amerikanere tjener mere ved at læse på et eliteuniversitet? Test din viden nedenunder. (Foto: Shutterstock)

Ved du, om amerikanere tjener mere ved at læse på et eliteuniversitet? Test din viden nedenunder. (Foto: Shutterstock)

Et nyt studie har vist, at dine venner præger dit valg af studie, mere end du tror.

Ifølge forskerne bag studiet, tror du, at du tager et selvstændigt valg. Men når det kommer til stykket, er du sandsynligvis præget af, hvilken uddannelse, du forestiller dig, dine kammerater foretrækker.

Det kan måske virke skræmmende, at dine venners meninger betyder så meget for de valg, du tager - men jo mere bevidste vi er om de faktorer, der påvirker vores fremtid, jo bedre beslutninger kan vi tage.

Heldigvis har Videnskab.dk skrevet et væld af gode artikler, der klæder dig på med nyheder fra videnskabens verden, så du kan tage beslutninger om din fremtid, baseret på grundig og troværdig information.

Hvor godt klædt på er du til at vælge den rette uddannelse? Test dig selv i quizzen her!

 

Her er de artikler, som quizzen er baseret på: 

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs om, hvorfor denne 'sort hul'-illusion narrer din hjerne.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med over en halv million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk