Professor: Det skærper din forskning at holde oplæg
Professor fortæller, hvordan hendes oplevelse med at holde oplæg gør hende til en bedre forsker ved Forskningens Døgn 2017.

Se her, hvordan en professor i uddannelsesvidenskab holdt oplæg for en gymnasieklasse under Forskningens Døgn sidste år. (Video: Videnskab.dk)

Er du forsker, og brænder du for det, du laver?

Forskningens Døgn:
  • Forskningens Døgn er en årlig videnskabsfestival, der arrangeres af Uddannelses- og Forskningsministeriet.
  • Videnskab.dk fungerer som sekretariat for Bestil en Forsker-ordningen.
  • Forskningens Døgn har cirka 600 arrangementer med mere end 75.000 besøgende.

Så har du nu rigtig god mulighed for at dele din viden med befolkningen ved at melde dig til Bestil en Forsker-ordningen, der er en del af Forskningens Døgn 2018.

Og nu spørger du måske, hvorfor du skulle gøre det?

Det skal du, fordi du bliver en bedre forsker. Sådan lyder det korte svar fra Bente Jensen, der er professor i uddannelsesvidenskab på Danmarks Pædagogiske Universitet.

»Det at gå i dialog med brugerne er efter min mening, noget af det vigtigste, forskningen skal kunne (...) Det skærper også min egen forskning, i og med at jeg skal formidle til andre målgrupper. Jeg bliver fokuseret på en anden måde,« sagde hun efter at have været med i 2017.

Foredragene varer typisk en time, men det er helt op til dig, hvor lang tid, du vil fortælle.

Bestil en Forsker er en del af Forskningens Døgn, der er en videnskabsfestival og bliver afholdt mellem den 20. og 26. april 2018.

Hør, hvad Bente Jensen ellers havde at sige, i vores video fra Forskningens Døgn 2017 øverst i artiklen.

Lyt på Videnskab.dk!

Hver uge laver vi digital radio, der udkommer i form af en podcast, hvor vi går i dybden med aktuelle emner fra forskningens verden. Du kan lytte til den nyeste podcast i afspilleren herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Har du en iPhone eller iPad, kan du finde vores podcasts i iTunes og afspille dem i Apples podcast app. Bruger du Android, kan du med fordel bruge SoundClouds app.
Du kan se alle vores podcast-artikler her eller se hele playlisten på SoundCloud


Det sker