En kold fadøl klokken lidt over 10 på en mandag er måske ikke, hvad de fleste opfatter som en let formiddagssnack.
Ikke desto mindre var det hvad Videnskab.dk serverede for publikummet i medieteltet under Science in the City-festivalen. Skal der være festival, så lad der være festival.
Formiddagens første programpunkt omhandlede nemlig øl og dennes betydning for udviklingen af pH-skalaen.
»Når man vil brygge øl, har man brug for at kontrollere forskellige processer, for at vide om øllet udvikler sig som det skal. Hvis man kan måle pH-værdien, kan man sikre sig, at produktet smager godt,« forklarede professor Jürgen Wendland fra Carlsberg Academy.
Daværende leder af Carlsberg Laboratoriums kemiske afdeling, professor S.P.L. Sørensen, der blev ansat som laboratoriets forstander i 1900 opfandt pH-skalaen i 1909.
Han kunne ligeledes bekræfte, at pH-skalaen blev opdaget i hjertet af Science in the City-festivalen, nemlig på Carlsberg i 1909. Det er blot et af de videnskabelige nybrud, som Carlsberg står bag.
Som det fremgår af videoen, blev der både smagt på øl og testet pH-værdi på en række forskellige øl.
Hvis du vil smage på mere videnskab, så bør du kigge ind i Videnskab.dk’s medietelt på Science in the City.