Peter Møllgaard bliver ny dekan på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på SDU
Formanden for Klimarådet og tidligere dekan på CBS overtager stillingen på Syddansk Universitet til sommer.
peter møllgaard SDU klimarådet

Peter Møllgaard er for indeværende dekan ved Maastricht University School of Business and Economics samt formand for Klimarådet. (Foto: Klimarådet)

Peter Møllgaard er for indeværende dekan ved Maastricht University School of Business and Economics samt formand for Klimarådet. (Foto: Klimarådet)

1. juni 2022 tiltræder Peter Møllgaard som ny dekan på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på Syddansk Universitet.

Det skriver universitetet i en pressemeddelelse.

Ifølge pressemeddelelsen er det et enigt ansættelsesudvalg, der har besluttet at ansætte den 58-årige Peter Møllgaard, der beskrives som en »erfaren strategisk leder med stærk international erfaring«.

Peter Møllgaard kommer fra en stilling som dekan på Maastricht University School of Business and Economics i Holland. Han har desuden været forskningsdekan og institutleder på CBS.

SDU er ikke ene om at være tilfreds med ansættelsen; også hovedpersonen selv glæder sig til at komme igang.

»SDU et fantastisk universitet med en inspirerende strategi, som jeg glæder mig til at arbejde med. Både samfundsvidenskaberne og de øvrige fakulteter kan levere meget væsentlige bidrag til verdens udfordringer med bæredygtighed regionalt, nationalt og internationalt,« udtaler Peter Møllgaard i pressemeddelelsen.

Ud over sin akademiske karriere er Peter Møllgaard også formand for Klimarådet, der rådgiver regeringen om klimaspørgsmål.

Peter Møllgaard afløser Sten Rynning, der har været konstitueret dekan, siden Jens Ringsmose i oktober 2021 tiltrådte stillingen som rektor.

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Corona-tal

Videnskab.dk går i dybden med den seneste corona-forskning. Læs vores artikler i temaet her.

Hver dag opdaterer vi også de seneste tal.

Dyk ned i grafer om udviklingen i antal smittede, indlagte, døde og vaccinationer i Danmark og alle andre lande.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med over en halv million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk