Per Bruun Brockhoff bliver ny rektor på IT-Universitetet
per bruun brockhoff

Den 57-årige professor i statistik har i de seneste fem været leder for DTU Compute, der er DTU’s digitale og matematiske institut. (Foto: ITU)

Den 57-årige professor i statistik har i de seneste fem været leder for DTU Compute, der er DTU’s digitale og matematiske institut. (Foto: ITU)

Per Bruun Brockhoff, der er institutdirektør på DTU Compute, bliver IT-Universitetets nye rektor fra 1. september 2022. 

Han glæder sig til at komme i gang efter sommer, fortæller han i en pressemeddelelse fra IT-Universitetet.

»Jeg har i mit eget forsknings- og undervisningsarbejde altid været drevet af at bringe data og metoder tværfagligt i spil. Netop ITU’s tværfaglige profil, der binder teknologi, digitalt design, organisations- og forretningsforståelse sammen, bliver der mere end nogensinde før brug for,« siger Per Bruun Brockhoff ifølge ITU.

Formanden for ITU’s bestyrelse, Carsten Gomard, er ligeledes begejstret over ansættelsen.

»Per er en visionær og energisk leder, der står på et solidt internationalt forskningsfundament og har erfaring med at skabe vækst. Jeg ser frem til at samarbejde med ham om at udbygge ITU’s forskningsaktiviteter og uddanne endnu flere it-specialister, som samfundet har så meget brug for,« siger Carsten Gomard.

Per Bruun Brockhoff har hele sin karriere lagt stor vægt på undervisning og vejledning og har år efter år været indstillet til DTU’s underviserpris af sine studerende samt været nomineret som årets ph.d.-vejleder. 

jso

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcasts herunder. Du kan også findes os i din podcast-app under navnet 'Videnskab.dk Podcast'.

Videnskabsbilleder

Se de flotteste forskningsfotos på vores Instagram-profil, og læs om det betagende billede af nordlys taget over Limfjorden her.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med omkring en million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk