Overdrevent Facebook-brug kobles til narcissisme
Kilde: 
05 februar 2018

Er du lidt mere på Facebook end dine venner, er du muligvis også lidt mere narcissistisk.

Det er konklusionen på et nyt studie, der har undersøgt unge tyskeres Facebook-brug, skriver psypost.org.

I studiet har man i over et år målt 179 studerendes Facebook-brug gennem en Facebook-afhængighedsskala – den såkaldte 'Bergen Facebook Addiction Scale'.

Brugen af Facebook har man sammenlignet med testpersonernes generelle forhold i livet, herunder følelsen af angst og depression, deres fysiske sundhed, generelle medievaner og graden af narcissisme.

Netop graden af narcissisme, samt andre mentale lidelser som stress, depression og angst, kunne kædes sammen et højt forbrug af Facebook.

»Vores resultater viser, at det er vigtigt at overveje risikoen ved de negative konsekvenser af et overdrevent Facebook-brug, hvilket især unge mennesker, der udgør den største del af Facebook-brugere, er ubevidste omkring,« siger leder af studiet og postdoc på Ruhr University Bochum, Julia Brailovskaia, til psypost.org.

Hun tilføjer, at forskningen kun giver et umiddelbart billede af risikoen ved et højt forbrug af Facebook, og at der skal yderligere forskning til for at dykke ned i denne risiko.

Studiet er publiceret i det videnskabelige tidsskrift PLOS One.

fghs

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.