Oplæg i gymnasiet gjorde Annika 'hooked' på forskning

Annika Højrup Thomsen fortæller om sit første møde med en forsker, og hvordan det inspirerede hende til at gå forskningsvejen. (Video: Kristian Højgaard Nielsen)

”Mole- Moleky… et eller andet.”

Annika og hendes medstuderende havde svært ved at udtale ’molekylær biomedicin,’ da de første gang hørte en forsker fortælle på deres gymnasium.

Men alligevel blev den nu ph.d.-studerende Annika med egne ord ’hooked,’ og i dag er hun ansat som forsker på Institut for Neurovidenskab og Farmakologi på Københavns Universitet.

»Jeg ved ikke, om jeg havde fundet ud af, at jeg skulle være forsker, hvis ikke jeg havde hørt det her oplæg. Det var ikke noget, jeg ellers havde gået og drømt om. Jeg havde tænkt, at jeg skulle være dyrlæge eller håndværker,« siger Annika i en video til Videnskab.dk.

Derfor tror hun også, at flere oplæg kan få flere unge til at gå forskervejen.

»Jeg tror, mange ville synes, at det var interessant, hvis de vidste, hvad det er, vi går og laver, når vi tøffer rundt i vores kitler(…) Det ville også gøre det nemmere at rekruttere flere unge til at være forskere,« uddyber hun i videoen øverst i artiklen.

Forskningens Døgn
  • Forskningens Døgn er en årlig videnskabsfestival, der arrangeres af Uddannelses- og Forskningsministeriet.
  • Videnskab.dk fungerer som sekretariat for Bestil en Forsker-ordningen.
  • Forskningens Døgn har cirka 600 arrangementer med mere end 75.000 besøgende.

Sådan kan du bestille en forsker

Publikum til forskeroplæggene kan både være privatpersoner, offentlige institutioner, gymnasieklasser, skoleklasser eller firmaer – alle kan bestille en forsker via hjemmesiden fra den 1. marts.

Det er gratis at bestille en forsker. De eneste krav til dig er:

  • At du kan samle minimum 20 tilhørere.
  • At du kan stille lokaler til rådighed.

Så det er bare om at komme til tasterne og melde dig til!

Lyt på Videnskab.dk!

Hver uge laver vi digital radio, der udkommer i form af en podcast, hvor vi går i dybden med aktuelle emner fra forskningens verden. Du kan lytte til den nyeste podcast i afspilleren herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Har du en iPhone eller iPad, kan du finde vores podcasts i iTunes og afspille dem i Apples podcast app. Bruger du Android, kan du med fordel bruge SoundClouds app.
Du kan se alle vores podcast-artikler her eller se hele playlisten på SoundCloud


Det sker

22/04 kl. 14:00
Oplægsholder
Adresse
Forum, Julius Thomsens Plads 1, 1925 Frederiksberg
I samarbejde med