Obama udgiver artikel i juratidsskrift
Kilde: 
06 januar 2017

Barack Obama har skrevet en 56 sider lang artikel i det anerkendte juratidsskrift The Harvard Law Review. Det skriver politico.com.

Tidsskriftet modtager ofte artikler fra topadvokater og juraprofessorer, men det er første gang, at en præsident har fået udgivet en artikel.

I artiklen, som hedder ‘The President’s Role in Advancing Criminal Justice Reform’, reflekterer Obama over sin administrations indsats i forhold til at begrænse isolationsfængsling og i stedet benytte mentorordninger, der skal få unge ud af kriminelle miljøer.

LÆS OGSÅ: Barack Obama fyrer op under dansk hjerneforskning

Under sin regeringstid har Obama ifølge artiklen lavet dommene om for over 1.000 fanger, hvilket er mere, end de seneste 11 præsidenter har gjort tilsammen.

»Det er mit håb, at præsidenten, ved at publicere en artikel af denne størrelse i Harvard Law Review, kan uddanne den næste generation af advokater omkring dette emne,« sagde Obamas juridiske hovedrådgiver, Neil Eggleston, på en konference onsdag ifølge politico.com.

Det er anden gang, Obama har skrevet historie i forhold til juratidsskriftet: I 1990 blev han som 28-årig jurastuderende valgt som tidsskriftets første sorte ’præsident’.

Den nye, videnskabelige artikel er dog ikke Obamas første. I sommers skrev han en artikel, der blev publiceret i tidsskriftet JAMA, om ObamaCares resultater og forsøg på at forbedre sundhedsloven.

LÆS OGSÅ: Sådan kan USA's præsident påvirke forskningen

LÆS OGSÅ: Obamas rådgiver: Videnskab skal nudge samfundet i den rigtige retning

pmd

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.