Ny pulje: Få penge til din mest dristige idé

Har du et højrisikoprojekt i tankerne? Og en ph.d. som minimum?

Så kan du søge om støtte i Lundbeckfondens nye program for forskere med dristige idéer.

Det skriver Lundbeckfonden i en pressemeddelelse.

»De dristigste idéer er ofte forbundet med en høj risiko – og i et klassisk fagfælle-bedømmelsessystem nok også med frygten for, hvad ens 'peers' (fagfæller, red.) vil tænke om ens skøre indfald,« siger Christian Elling, der er fungerende forskningsdirektør i Lundbeckfonden. Han fortsætter:

»Men vi vil gerne give forskerne et frirum, hvor de kan komme ud med deres mest radikale idéer, for det er den slags idéer, der har potentialet til at ændre verden – high risk, high reward! I Lundbeckfonden vil vi gerne støtte forskning, der er med helt ude ved frontlinjen, hvor forskerne tager syvmileskridt ind i et ukendt territorium.«

Programmet, som hedder LF Experiment-programmet, adskiller sig ved, at ansøgerens navn og CV ikke bliver gjort tilgængeligt for bedømmelsespanelet.

På den måde håber man at undgå bias (slagsider, red.) i udvælgelse af projekterne, og ansøgerne skal dermed ikke være nervøse for at lægge navn til et projekt, som, andre måske synes, er 'for vildt'.

Man kan søge bevillinger på op til to millioner kroner i op til to år. Den nye strategi betyder også, at op til 10 procent af budgettet kan reserveres til projektrelaterede, indirekte omkostninger, hvis det er godt nok begrundet, skriver Lundbeckfonden.

Deadline for at søge bevillingen er 15. august 2019.

LÆS OGSÅ: Lundbeckfonden uddeler 45 millioner kroner til forskning i tarmsygdomme

LÆS OGSÅ: Lundbeckfonden giver 60 millioner til forskning i syge hjerner

mho

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.
Det sker

Foredrag på Bloom-festivalen i 2017.
25/05 kl. 08:00
Oplægsholder
Adresse
Søndermarken, Pile Allé 55, 2000 Frederiksberg
I samarbejde med