Nu kan du helt gratis bestille et online-foredrag med en forsker
Bestil inden 31. marts 2021, og lær om alt fra vikingetiden i farver og podcasts til kvantefysik og kosmologi.

I videoen kan du se, hvordan du bestiller et foredrag. (Video: Kristian Højgaard Nielsen / Videnskab.dk)

I videoen kan du se, hvordan du bestiller et foredrag. (Video: Kristian Højgaard Nielsen / Videnskab.dk)

Hvert år under videnskabsfestivalen Forskningens Døgn rejser hundredvis af forskere ud i landet for at fortælle om deres arbejde og opdagelser i forbindelse med Bestil en Forsker-ordningen.

I år bliver det dog en digital rejse - frem for fysisk. COVID-19-situationen skaber begrænsninger, men heldigvis også muligheder, og i år har vi sørget for, at I ikke behøver gå glip af den nyeste viden om eksempelvis: 

Forskerne har i år nemlig fået mulighed for at broadcaste deres foredrag direkte ud til jer i stuerne. Du skal blot sørge for, at der er en digital platform, I kan mødes på.

Tag et kig på vores store foredragskatalog, og sorter efter målgruppe, emne og tidspunkt. Du kan bestille foredrag via kataloget allerede i dag! 

Forskningens Døgn

Forskningens Døgn er en videnskabsfestival, der arrangeres af Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Festivalen afholdes hvert år i uge 17 med masser af aktiviteter og events om forskning og videnskab. Du kan læse mere om festivalen på Forskningens Døgn hjemmeside.

Du kan bestille foredrag fra 22. februar til 31. marts.

Foredragene afholdes fra 23. til 29. april.

Sådan bestiller du et foredrag

Alle kan bestille et foredrag helt gratis.

Det eneste, du skal sikre dig, er, at: 

  • du kan samle et online-publikum på minimum 20 personer.

  • du kan stille passende faciliteter til rådighed. I år indebærer det, at du arrangerer en digital mødeplatform (Zoom, Skype, Teams, Hangouts og så videre), samt sørger for, at det tekniske spiller. 

Du kan læse mere om hvert foredrag på Forskningens Døgns hjemmeside. Når du bestiller et foredrag, vælger du et passende tidspunkt og udfylder en formular. Så nemt er det. 

Foredragene finder sted fra den 23. april til den 29. april. Og der er foredrag hver dag, både formiddag, eftermiddag og aften. 

Forskning direkte ud i stuerne

Bestil en Forsker-ordningen skaber rammerne for, at forskerne kan formidle ny, spændende og vigtig viden til danskerne.

Ordningen sætter fokus på dansk forskning, ved at skabe et mødested mellem forskerne og os der er nysgerrige på deres viden. 

Før sidste års COVID-19-aflysninger havde vi 250 tilmeldte forskere, og over 500 foredrag måtte aflyses. I år har 200 forskere meldt sig klar på nye digitale udfordringer, og de glæder sig til muligheden for at dele ud af deres helt særlige viden. 

Bestil en Forsker varetages af Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling. Har du spørgsmål, kan du kontakte os på bestilenforsker@bestilenforsker.dk.

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs om det bizarre havdyr her.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med over en halv million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk


Det sker