Sidste chance: Book et foredrag med en forsker – helt gratis!
Vil du gerne blive klog på vikingetiden eller mørkt stof? Eller hvad med kunstig intelligens? Så kan du frem til den 3. april bestille et gratis forskerforedrag.
forskningens døgn bestil en forsker

Det eneste krav er, at du kan samle minimum 20 tilhørere og stille passende lokaler og faciliteter til rådighed. (Foto: Shutterstock)

Vil du give dine elever et anderledes indblik i differentialregning? Har du og dine kolleger brug for et videnskabeligt input under fyraftensøllen? Eller kan du samle 20 venner, der gerne vil lære om hjernen?

Så har I nu chancen for at blive klogere! Frem til den 3. april kan du nemlig invitere en forsker hjem til dig eller forbi din arbejdsplads.

'Bestil en Forsker' er et tilbud under Forskningens Døgn, som giver alle, der kan samle et publikum på mindst 20 personer, mulighed for gratis at bestille en forsker til at komme og holde et foredrag i løbet af uge 17.

Eliteforsker glæder sig til at møde publikum

Den nyudnævnte danske eliteforsker N. Asger Mortensen er en af de knap 300 forskere, du kan booke et foredrag hos. Han kan gøre dig klogere på nanostrukturer og kvanteteknologi.

forskningens døgn bestil en forsker

N. Asger Mortensen har netop modtaget Uddannelses- og Forskningsministeriets EliteForsk-pris 2018. (Foto: Søren Kjeldgaard)

»Jeg synes, at Bestil en Forsker er et glimrende initiativ. Jeg ser det som en moralsk pligt at formidle min viden videre og skabe større forståelse og begejstring for forskning – og i mit tilfælde teknisk naturvidenskab,« siger N. Asger Mortensen, professor & VILLUM Investigator ved SDU Nano Optik, Syddansk Universitet.

N. Asger Mortensen har flere gange deltaget som foredragsholder gennem Bestil en Forsker-ordningen.

»Det bliver fedt at komme ud og forhåbentlig opleve tilhørernes begejstring og interesse for, hvad vi laver – og høre, hvad de synes er interessant. Nogle drømmer for eksempel om en forskerkarriere, og her ser jeg frem til at komme ud og tale med de gymnasieelever, som vi potentielt kan komme til at arbejde sammen med i fremtiden,« siger han.

Et bredt udvalg af emner

På Forskningens Døgns hjemmeside kan du se det store foredragskatalog, hvor forskere fra hele landet, og fra alle forskningsgrene, tilbyder gratis foredrag.

Ved at klikke på de grønne knapper herunder kan du se eksempler på, hvad de knap 300 forskere kan gøre dig klogere på:

Helt gratis – og få krav

Bestil en Forsker er et tilbud under Forskningens Døgn – en landsdækkende videnskabsfestival, der finder sted hvert år med over 700 events og foredrag og mere end 75.000 besøgende.

Alle kan bestille et foredrag – for eksempel virksomheder, skoler, foreninger, institutioner og endda også private i eget hjem. De eneste betingelser er, at:

  • du kan samle minimum 20 tilhørere
  • og stille passende lokaler og faciliteter til rådighed

Det er helt gratis at få besøg af en forsker. Det forventes dog, at du dækker forskerens rejseomkostninger.

 

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.
Det sker