Nyt forskningscenter i køn og ligestilling på SDU

Hvorfor bliver så få danske kvinder iværksættere? Hvordan påvirkes mænds forestillinger om maskulinitet af alvorlig sygdom? Hvordan kan viden om køn og kultur bidrage med nye vinkler på problemer i ghettoer og deres rolle i velfærdssamfundet?

Det er blot nogle af de samfundsspørgsmål om køn og ligestilling, som stadig står ubesvarede hen, år efter spørgsmålene blev rejst.

Og det er den slags spørgsmål, som Syddansk Universitets nye Center for Køn og Diversitet skal forsøge at besvare.

Det skriver universitetet i en pressemeddelelse.

Det er gennem tværfaglig forskning på emner som menneskers samspil, traditioner, økonomi og teknologi, og samarbejde med samfundsaktører som biblioteker, kultur- og uddannelsesinstitutioner, at Center for Køn og Diversitet vil bidrage til samfundsdebatten

»Vi vil være et center, hvor praksis og kulturanalytikere mødes og samarbejder om de konkrete og meget forskellige problemer, der findes på området. Det nye center vil bidrage med et nuanceret indblik i de forskelle, der findes - hvad de betyder, og hvornår forskellene bliver til problemer, for eksempel i forhold til mænds sundhed,« siger Karen Hvidtfeldt i pressemeddelelsen og uddyber:

»Vi vil være med til at kvalificere den offentlige samtale om køn og diversitet og gå i dybere dialog om, hvorfor mange ender med at opretholde strukturer, som man ikke har interesse i at holde fast i. Her kan kulturanalysen bidrage, fordi faget har en lang tradition for både at arbejde tværfagligt og bidrage til løsningen af aktuelle samfundsproblemer.« 

Det nye center lanceres med en to dage lang onlinekonference 16.-17. juni 2021, som du kan læse mere om i pressemeddelelsen.

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Danske corona-tal

Videnskab.dk går i dybden med den seneste corona-forskning. Læs vores artikler i temaet her.

Hver dag opdaterer vi også de seneste tal.

Dyk ned i grafer om udviklingen i antal smittede, indlagte og døde i Danmark og alle andre lande.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.


Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs mere om blandt andet det mikroskopfoto, som du kan se herunder.


Annonce: