Myte aflivet: Røde Smarties gør dig ikke gladere
11 maj 2017

Du bliver ikke gladere til et kedeligt foredrag, hvis du spiser røde Smarties imens. Man har ellers længe troet, at den røde farve associeres med en lykkefølelse, og at slik kunne gøre indlæring sjovere. Det skriver Queensland University of Technology (QUT) i en pressemeddelelse.

Studiet er publiceret i tidsskriftet Asia-Pacific Journal of Public Health.

I eksperimentet deltog sundhedspersonale og studerende fra Canada og Malaysia, der var til et foredrag om, hvordan man laver gode kliniske forsøg.

De i alt 117 deltagere fik i starten af foredraget et programmeret infrarødt device til at måle deres lykkeniveau og en lille pakke Smarties, der var enten røde eller gule.

Deres niveau af lykke blev målt på en skala fra et til ti samtidig med, at der blev holdt øje med indtaget af Smarties. Forskerne fandt ud af, at det at spise røde frem for gule Smarties ikke gjorde deltagerne gladere.

»Rød associeres ofte med en følelse af lykke, og eksperimentet testede denne antagelse,« siger Philip Baker, der er hovedforfatter af studiet og professor på Queensland University of Technology i Australien, til QUT.

Lykkeniveauet forblev det samme hele foredraget igennem uanset indtag af røde og gule Smarties, så studiet siger altså ikke bare noget om farver, men også noget om, at slik generelt ikke gør foredrag mere spændende.

»Vi har fået aflivet myten om, at røde Smarties øger lykkeniveauet, og vi viser også, at et forsøg i undervisningen kan være en interessant undervisningsteknik til et komplekst foredrag om epidemiologi,« siger Philip Baker.

pmd

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.