Minister: Nej, nedskæringer har ikke givet dårligere uddannelser
studerende nedskaeringer ahlers debat

Kan man skabe bedre uddannelser for færre penge? Ja, mener uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers (V). (Foto: Shutterstock).

Kan man skabe bedre uddannelser for færre penge? Ja, mener uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers (V). (Foto: Shutterstock).

Kilde: 
21 maj 2019

Har vi fået dårligere uddannelser, fordi regeringen de sidste par år har skåret i dem økonomisk?

Nej, lyder det nu fra uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers (V).

Det skriver Ingeniøren på baggrund af et debatarrangement om fremtidens forskning, hvor blandt andre ministeren deltog.

Han anerkendte, at »det har været hårdt« med nedskæringerne:

»Derfor er jeg også glad for, at det stopper nu ved otte procent over fire år. Men lad os stoppe med at sige, at vi får dårligere uddannelser, fordi der er blevet brugt mellem to og otte procent færre penge på dem. Det gør vi jo ikke,« sagde ministeren ifølge mediet.

LÆS OGSÅ: Forsker: Danmark taber, når regeringen skærer på engelsksprogede uddannelser

Ahlers fortsatte:

»Jeg har prøvet mange gange at være med til at lave et produkt, hvor vi var nødt til at bruge lidt færre penge på det – men hvor man sagtens kunne lave et lige så godt produkt, eller endda bedre, fordi man var nødt til at være innovativ.«

Kommentaren fra ministeren kom, efter folketingskandidat Theresa Scavenius (Å) talte imod besparelserne på uddannelse - altså, det såkaldte omprioriteringsbidrag, der har betydet, at uddannelsesinstitutionerne har skullet spare to procent om året.

Et krav, som regeringen sidste år besluttede af lempe på, men først fra år 2022.

Udover nedskæringer på uddannelse blev der til arrangementet diskuteret, om der er behov for at styrke forskningsindsatsen. Ifølge mediet var der »bred enighed« om at lave en national strategi for at skabe bedre forskning.

Præcis hvordan strategien - eller finansieringen af denne - skulle se ud, fremgår dog ikke.

LÆS OGSÅ: Hvordan vælger jeg den rigtige uddannelse? 

LÆS OGSÅ: Uddannelse: Tradition styrer opfattelsen af kvalitet

mho

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.