Mindre kriminalitet i nabolag med flere hunde
hund_er_anti_crime_kriminalitet_hundeluftning

Få dig en hund, og sørg for at lufte den! Ifølge nyt videnskabeligt studie har hundeluftning og hundegøen nemlig en kriminalpræventiv effekt. (Foto: Shutterstock)

Få dig en hund, og sørg for at lufte den! Ifølge nyt videnskabeligt studie har hundeluftning og hundegøen nemlig en kriminalpræventiv effekt. (Foto: Shutterstock)

06 juli 2022

Hunde er ikke bare menneskets bedste ven, de er også kriminalitets værste fjende!

Hvis dit nabolag har en høj grad af tillid og er proppet med hunde, så kan det nemlig aflæses i kriminalitetsstatistikken: færre mord, røverier og grove overfald. 

Det skriver Ohio State University i en nyhed.  

Det reducerede kriminalitetsniveau er ikke så meget en konsekvens af flere hunde som af den afledte hundekonsekvens: hundeluftning. 

»Folk, der går tur med deres hunde, patruljerer i bund og grund deres nabolag,« ifølge hovedforfatter og ph.d. i sociologi ved Ohio State University, Nicolo Pinchak.

Og det er hele humlen: kombinationen af tillid og lokal overvågning af nabolaget har en afskrækkende effekt på kriminelle. 

Det fandt forskerne bag det videnskabelige studie frem til ved hjælp af kriminalitetsstatistikker fra 595 nabolag i Columbus (hovedstaden i Ohio), spørgeskemadata fra en marketingvirksomhed, der ville vide, om beboerne i Columbus havde en hund i hjemmet, og data fra et studie om tillidsniveauet i Columbus nabolag. 

Selv uden høj tillid er hunde-effekten der stadig. Nabolag med lav tillid, men mange hunde havde lavere kriminalitetsniveauer end ditto uden hunde. 

Også i udsatte områder med flere af de typiske faktorer, der er med til at hæve kriminalitetsniveauet, havde hunde en gavnlig effekt. 

Således er der altså endnu en grund til at anskaffe sig en hund: den gør dig ikke bare glad og sund, men også mere sikker. 

Studiet er udgivet i det videnskabelige tidsskrift Social Forces.

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.