Million til forebyggelse af radikalisering 
Kilde: 
07 april 2017

TrygFonden har netop bevilliget en million til tænketanken 'Ret & Sikkerhed', der ønsker at skabe en platform for debat om sikkerhedsmæssige trusler mod Danmark. Det skriver fonden i en pressemeddelelse.

Pengene er bevilliget til et projekt, der har fokus på terror og på at forebygge, at unge bliver rekrutteret til at tage del i terrorhandlinger.

Det er terrorekspert og medstifter af 'Ret & Sikkerhed', lektor ved Københavns Universitet, Anja Dalgaard Nielsen, og journalist Lotte Lund, der står bag projektet.

De har især fokus på ungdomsuddannelserne og har et mål om at gøre de unge i stand til at gennemskue terrorgruppers propaganda- og rekrutteringsteknikker. Det vil de blandt andet gøre ved at udgive to undervisningsbøger om radikalisering og rekruttering.

De vil også beskæftige sig med, hvordan man kan forlade radikaliserede sociale grupper.

Derudover vil projektet udarbejde et rollespil, som vil lære elever og lærere, hvordan man bedst handler, når man bliver stillet over for de dilemmaer og handlemuligheder, som terrortruslen i dag stiller dem overfor.

pmd

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.