Overraskende studie: Meget uattraktive mennesker får mere i løn end mere attraktive
23 april 2018

Er du fysisk attraktiv, tror din omgangskreds typisk, at du tjener flere penge.

Og det har tidligere forskning da også vist.

Men måske er det alligevel ikke det ydre, der tæller på bundlinjen, skriver Business Insider Australia på baggrund af et nyt studie, der har analyseret data fra 20.000 unge amerikanere.

Forskerne målte på deres fysiske tiltrækning, da de var 16 år og yderligere 3 gange, indtil de fyldte 29 år, for at undersøge sammenhængen mellem udseende og indkomst.

Det viste sig, at personer, der blev kategoriseret som 'meget uattraktive', tjente flere penge, end personer der bare var 'uattraktive'.

Og de 'meget uattraktive' så ikke ud til at blive straffet på pengepungen for deres udseende sammenlignet med attraktive, når forskerne tog højde for andre faktorer som helbred, intelligens og udadvendthed, hvilket tidligere studier ifølge forskerne ikke har gjort. 

Det tyder ifølge forskerne på, at udseendet i sig selv ikke har den store indflydelse på indkomsten, som man hidtil har troet.

»Det ser ud til, at mere smukke arbejdere tjener mere - ikke fordi de er smukke, men fordi de er sundere, mere intelligente og har mere samvittigsfulde, udadvendte og mindre neurotiske personligheder,« konkluderer forskerne.

Det nye studie er publiceret i det videnskabelige tidsskrift Journal of Business and Psychology.

Rettelse 23. april kl. 20.31: Rubrikken er ændret og flere detaljer er tilføjet for at fremstille forskningsresultatet mere præcist.

viw & js

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.