Medie sammenlignes med nazister efter udelukkelse af klimabenægtere

Forskningsmediet The Conversation vil ikke længere lade klimabenægtere komme til orde i kommentarsporet. (Foto: Shutterstock).

Forskningsmediet The Conversation vil ikke længere lade klimabenægtere komme til orde i kommentarsporet. (Foto: Shutterstock).

Kilde: 
19 september 2019

Fremover bliver de simpelthen lukket ude.

Klimabenægtere er ikke længere velkomne i kommentarsporene på det australske forskningsmedie The Conversation. Og det har skabt kritik fra en australsk politiker, der sammenligner tiltaget med nazister. 

Det skriver The Guardian. 

Sagen er opstået, fordi The Conversation netop har besluttet, at man vil fjerne alle kommentarer, der benægter klimaet, i kommentarsporet på mediets hjemmeside. Desuden vil man blokere brugerne bag kommentarerne. 

»Vi tror på, at samtaler er en integreret del af vidensudveksling, men de, der er fikserede på forkerte idéer i lyset af årtiers peer reviewed (fagfællebedømt, red.) forskning, er kun farlige,« skriver The Conversation i en meddelelse.

Beslutningen bliver af nogle set som værende kontroversiel. For eksempel er den australske politiker Eric Abetz meget imod:

»Adolf Hitler, Joseph Stalin og Mao Zedong kunne ikke havde sagt det bedre selv. De ville være så stolte. At så overbevisende og arrogant at nægte at give en stemme til et alternativt synspunkt minder om totalitære regimer,« siger han ifølge avisen om tiltaget. 

LÆS OGSÅ: Skal vi kalde klimaforandringer for 'klimakrise'?

The Guardian har interviewet chefredaktøren på The Conversation, Misha Ketchell, om kritikken. 

Han mener, at klimabenægtere i årevis har haft mulighed for at komme til orde, men at der ikke er grund til at give dem taletid længere. 

»De har gjort det i en række år, og fordi deres argumenter ikke har ændret sig, og deres evidens ikke har ændret sig, mener vi, at de har haft rig mulighed for at sige det, de vil,« siger han til The Guardian. 

Hos The Conversation mener man ikke, at det er fair at give klimabenægtere og klimaforskere lige meget taletid, når det kommer til klimaet. 

»Klimabenægtere og de personer, der skamløst spreder pseudovidenskab og misinformation, foreviger idéer, der i sidste ende vil ødelægge planeten,« lyder det i en uddybende forklaring hos The Conversation. 

Den kan du læse her.

LÆS OGSÅ: Inspirerende forsker: Erfaringer fra fortiden kan bruges til at bremse den globale opvarmning

LÆS OGSÅ: Vil naturen fortsat hjælpe os mennesker med at bekæmpe klimaforandringer?

mho

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.