Marie-Louise Bech Nosch tildelt ‘Den lille Nobelpris’
Gad Rausings pris

Den svenske kronprincesse Victoria overrækker prisen til professor Marie-Louise Bech Nosch. (Foto Pelle T Nilsson/SPA)

Den svenske kronprincesse Victoria overrækker prisen til professor Marie-Louise Bech Nosch. (Foto Pelle T Nilsson/SPA)

Dansk tekstilforsker og professor i historie på Københavns Universitet Marie-Louise Bech Nosch blev i år tildelt Gad Rausings pris for ‘eminent humanistisk forskergerning’, som er den største pris ved svenske Kungl. Vitterhetsakademiens prisuddeling.

Det skriver Kungl. Vitterhetsakademien i en pressemeddelelse.

Prisen, der også bliver kaldt ‘Den lille Nobelpris’ blev tildelt på baggrund af hendes forskning i tekstil og tøj fra oldtiden. 

Foruden anerkendelsen får Marie-Louise Bech Nosch også 1,5 millioner kroner til videre forskning.

Kungl. Vitterhetsakademien deler årligt flere priser ud til forskere inden for humaniora og samfundsvidenskab, der har gjort en forskel.

jso

Annonce

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs om det bizarre havdyr her.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med over en halv million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk