Mænd tror, de er bedre til at lyve end kvinder
mænd lyve kvinder

Mænd vurderer oftere sig selv til at være expertløgnere end kvinder, viser et lille nyt studie. (Foto: Shutterstock)

Mænd vurderer oftere sig selv til at være expertløgnere end kvinder, viser et lille nyt studie. (Foto: Shutterstock)

Kilde: 
03 januar 2020

Mænd er gode til mange ting, men de er åbenbart også god til at lyve - eller det tror de i hvert fald, skriver Science Daily.

Et hold forskere har i et mindre studie undersøgt løgne og løgnere, og de så en tydelig forskel på mænd og kvinder:

»Vi fandt en signifikant sammenhæng mellem ekspertise i at lyve og køn. Mænd troede dobbelt så meget som kvinder, at de var ekspertløgnere, som slap afsted med deres løgne,« siger hovedforskeren bag studiet, ph.d. i psykologi Brianna Verigin fra University of Portsmouth.

Forskerne fandt desuden, at folk, som er gode til at lyve, også har talegaverne i orden. Og så fortæller folk, der er gode til at lyve, flere løgne end andre, som regel til familie, venner, partnere og kollegaer, skriver Science Daily.

LÆS OGSÅ: Sådan spotter du en løgn

Studiet undersøgte 194 mennesker med en ligelig fordeling af mænd og kvinder. Deltagerne blev spurgt om, hvor gode de var til at lyve, og hvor mange løgne de havde fortalt indenfor 24 timer.

»Tidligere forskning har vist, at de fleste mennesker fortæller en til to løgne om dagen, men det er ikke nøjagtigt, de fleste mennesker lyver ikke hver dag, men et lille antal produktive løgnere er ansvarlige for størstedelen af ​​de rapporterede løgne,« siger hun til Science Daily.

»Det, vores undersøgelse viste, var, at næsten halvdelen (40 procent) af alle løgne fortælles af et meget lille antal bedragere.«

»Produktive løgnere er meget afhængige af at være gode med ord og væve deres løgne ind i sandheder, så det bliver svært for andre at skelne forskellen. De er også bedre end de fleste til at skjule løgne i tilsyneladende enkle, klare historier, som er svære for andre at tvivle på,« siger Brianna Verigin til Science Daily.

LÆS OGSÅ: Kan man snyde en løgnedetektor?

LÆS OGSÅ: Løgnens sprog: Dit ordvalg afslører, om du lyver

LÆS OGSÅ: Sådan bliver du bedre til at afsløre en løgner

tb

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.