Mads Krogsgaard Thomsen bliver ny direktør i Novo Nordisk Fonden

Den tidligere koncerndirektør for Forskning og Udvikling i Novo Nordisk A/S Mads Krogsgaard Thomsen bliver administrerende direktør i Novo Nordisk Fonden den 1. marts 2021. 

Det skriver Novo Nordisk Fonden i en pressemeddelelse.

»Mads er et af de dygtigste og mest engagerede mennesker, jeg kender, og jeg er meget glad for, at han vil påtage sig den vigtige opgave at stå i spidsen for Novo Nordisk Fondens virke i fremtiden,« siger Lars Rebien Sørensen, formand for Novo Nordisk Fonden, i pressemeddelelsen.

Mads Krogsgaard Thomsen afløser derved den nuværende administrerende direktør Birgitte Nauntofte, som efter 12 år som direktør har ønsket muligheden for at kunne påtage sig andre opgaver hen mod slutningen af sin karriere.

Da Birgitte Nauntofte tiltrådte i 2009 var der tre ansatte, og fonden uddelte omkring 200 millioner kroner om året. Ved udgangen af sidste var der 211 ansatte, og fonden uddelte cirka 5,5 milliarder kroner.

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Danske corona-tal

Videnskab.dk går i dybden med den seneste corona-forskning. Læs vores artikler i temaet her.

Hver dag opdaterer vi også de seneste tal.

Dyk ned i grafer om udviklingen i antal smittede, indlagte og døde i Danmark og alle andre lande.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab, klima og sundhed henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.Annonce:

Det sker