Hvad gør corona ved samfundet? Læs historikeren og adfærdsforskerens svar på læserspørgsmål her
Coronakrisen har vendt dagligdagen, samfundsøkonomien, den førte politik og måden, vi omgås hinanden, på hovedet. To forskere har svaret på et hav af spørgsmål om, hvordan corona påvirker samfundet.
FZ livechat om samfundet

Forskerne kom vidt omkring i 8. april fra kl. 13-14, hvor læserne kunne stille spørgsmål om corona-krisen. (Illustration: Anne Sophie Thingsted/Videnskab.dk)

Forskerne kom vidt omkring i 8. april fra kl. 13-14, hvor læserne kunne stille spørgsmål om corona-krisen. (Illustration: Anne Sophie Thingsted/Videnskab.dk)

Forskerzonens livechat om coronavirus handlede i dag om, hvordan corona-pandemien påvirker samfundet - både i vores nære, dagligdagsliv og i forhold til de store spørgsmål om politik og økonomi. 

To forskere svarede på læserspørgsmål i over en time, og du kan læse alle svarene nedenfor.

Jan Pedersen er lektor i økonomisk historie ved Saxo-Instituttet på Københavns Universitet. Han brugtee sin viden om, hvordan samfund tidligere har reageret på kriser til at svare på spørgsmål om, hvordan politik, samfund og økonomi bliver påvirket af Corona-pandemien

Helle Samuelsen er lektor i antropologi på Institut for antropologi på Københavns Universitet og ser corona-pandemien i et globalt perspektiv med særlig fokus på, hvordan mennesker opfører sig under kriser. Du kan stille Helle spørgsmål om social adfærd under kriser, og hvordan vi tillærer og aflærer forskellige sociale omgangsformer, som for eksempel at holde social afstand.

 

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.


Se den nyeste video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab, klima og sundhed henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.