Hvad gør corona ved samfundet? Læs historikeren og adfærdsforskerens svar på læserspørgsmål her
Coronakrisen har vendt dagligdagen, samfundsøkonomien, den førte politik og måden, vi omgås hinanden, på hovedet. To forskere har svaret på et hav af spørgsmål om, hvordan corona påvirker samfundet.
FZ livechat om samfundet

Forskerne kom vidt omkring i 8. april fra kl. 13-14, hvor læserne kunne stille spørgsmål om corona-krisen. (Illustration: Anne Sophie Thingsted/Videnskab.dk)

Forskerne kom vidt omkring i 8. april fra kl. 13-14, hvor læserne kunne stille spørgsmål om corona-krisen. (Illustration: Anne Sophie Thingsted/Videnskab.dk)

Forskerzonens livechat om coronavirus handlede i dag om, hvordan corona-pandemien påvirker samfundet - både i vores nære, dagligdagsliv og i forhold til de store spørgsmål om politik og økonomi. 

To forskere svarede på læserspørgsmål i over en time, og du kan læse alle svarene nedenfor.

Jan Pedersen er lektor i økonomisk historie ved Saxo-Instituttet på Københavns Universitet. Han brugtee sin viden om, hvordan samfund tidligere har reageret på kriser til at svare på spørgsmål om, hvordan politik, samfund og økonomi bliver påvirket af Corona-pandemien

Helle Samuelsen er lektor i antropologi på Institut for antropologi på Københavns Universitet og ser corona-pandemien i et globalt perspektiv med særlig fokus på, hvordan mennesker opfører sig under kriser. Du kan stille Helle spørgsmål om social adfærd under kriser, og hvordan vi tillærer og aflærer forskellige sociale omgangsformer, som for eksempel at holde social afstand.

 
Alle må bruge og viderebringe Forskerzonens artikler

På Forskerzonen skriver forskere selv om deres forskning. Vi mener, det er vigtigt, at alle får mulighed for at læse om forskning fra forskerens egen hånd.

Alle må derfor bruge, kopiere og viderebringe Forskerzonens artikler udfra følgende enkle krav:

  • Det skal krediteres: 'Artiklen er oprindelig bragt på Videnskab.dk’s Forskerzonen, hvor forskerne selv formidler'. Hvis artiklen bringes på web, skal der linkes til artiklen på Forskerzonen.
  • Artiklen må ikke redigeres og skal bringes i fuld længde (medmindre andet aftales med forskeren).
  • Du skal give forskeren besked om, at du genpublicerer.
  • Artikler, som er oversat fra The Conversation, skal have indsat en HTML-kode til indsamling af statistik i bunden. HTML-koden finder du i den originale artikel på The Conversations hjemmeside ved at klikke på knappen "Republish this article" ude til højre, derefter klikke på 'Advanced' og kopiere koden. Du finder linket til artiklen på The Conversation i bunden af Forskerzonens oversatte artikel. 

Det er ikke et krav, men vi sætter pris på, at du giver os besked, hvis du publicerer vores indhold (undtaget indhold fra The Conversation). Skriv til redaktør Anders Høeg Lammers på ahl@videnskab.dk.

Læs mere om Forskerzonen i Forskerzonens redaktionelle retningslinjer.

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Danske corona-tal

Videnskab.dk går i dybden med den seneste corona-forskning. Læs vores artikler i temaet her.

Hver dag opdaterer vi også de seneste tal.

Dyk ned i grafer om udviklingen i antal smittede, indlagte og døde i Danmark og alle andre lande.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab, klima og sundhed henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.


Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs mere om blandt andet det mikroskopfoto, som du kan se herunder.


Annonce: