Sponseret af Syddansk Universitet

Syddansk Universitet og Videnskab.dk samarbejder om at bringe videoer med forskningsformidling.

Lektor leger med litteraturens fast food
Det er svært at finde danske bøger om bestsellere hos den lokale boghandler. Fordomme om populær-litteratur lever nemlig i bedste velgående, mener Lars Handesten fra Syddansk Universitet.

Der er ikke mange blandt litteraterne på de højere litterære uddannelsesinstitutioner, der gider beskæftige sig med Harry Potter og Da Vinci-mysteriet.

Det skyldes ifølge lektor Lars Handesten fra Syddansk Universitet sejlivede fordomme om, at bestsellere er lig med dårlig kvalitet. Men kvantitet og kvalitet kan godt forenes, og de hurtigtsælgende succeser er ligesom al anden skønlitteratur et spejlbillede af det samfund og den kultur de er blevet til - og læst i. Derfor har Lars Handesten sat sig for at belyse bestsellere gennem de seneste 25 år, hvilket han gør ud fra devisen:

»Vis mig, hvad du læser og har læst, og så skal jeg fortælle dig, hvem du er.«

Lars Handesten forklarer i denne video, at der så småt er ved at opstå en interesse blandt diverse kulturmiljøer i Danmark for kultursociologiske emner, der også omfatter populærlitteratur og det bredde publikums smag.

En sådan interesse vil medføre en øget viden om bestselleren og dens læsere og afsløre endnu flere finurlige og interessante opdagelser af litteraturens svar på 'Se og Hør'.
 

 

 

  

Annonce

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs om det bizarre havdyr her.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med over en halv million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk


Det sker