Lea Korsgaard bliver ny formand for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Uddannelses- og Forskningsminister Jesper Petersen udnævner chefredaktøren for Zetland, Lea Korsgaard, til ny bestyrelsesformand for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, DMJX. 

Hun tiltræder den 1. november 2021 og afløser dermed Lisbeth Knudsen, der har sidder på posten i 16 år. 

Det oplyser Uddannelses- og Forskningsministeriet i en pressemeddelelse. 

»Jeg vil gerne takke Lisbeth Knudsen for den meget store indsats, hun har lagt i arbejdet som formand for bestyrelsen. DMJX har været inde i en positiv udvikling med hende for bordenden. Jeg er glad for, at Lea Korsgaard har takket ja til nu at stå i spidsen for den videre udvikling af DMJX. Lea Korsgaard er en dygtig og idérig leder, som jeg forventer mig meget af,« udtaler uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen i pressemeddelelsen. 

»Og med en mediebranche, hvor hastighed er kommet til at fylde meget, repræsenterer Lea Korsgaard en anden stemme i mediedebatten, ligesom hun bærer et stærkt engagement i at sikre en velfungerende og oplyst demokratisk samtale.«

Lea Korsgaard, der siden 2012 har været chefredaktør og medstifter af mediet Zetland og før det ansat ved både Berlingske og Politiken, udtaler i pressemeddelelsen, at hun ser frem til opgaven:

»I de her år skal journalistikken komme med vigtige svar på nogle af de helt store udfordringer, vi som samfund står overfor: Svindende tillid, en fragmenteret offentlig samtale og en genforhandling af, hvad meningsfulde, demokratiske fællesskaber overhovedet vil sige. I jagten på de svar spiller journalist- og kommunikationsuddannelserne en central rolle, og jeg glæder mig enormt til at forfølge svarene på DMJX sammen med skolens dygtige medarbejdere og den øvrige bestyrelse. Dén opgave kommer jeg til at gå både nysgerrigt og ydmygt til,« siger Lea Korsgaard. 

Med udpegningen bliver Lea Korsgaard bestyrelsesformand frem til og med den 31. oktober 2025. 

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Corona-tal

Videnskab.dk går i dybden med den seneste corona-forskning. Læs vores artikler i temaet her.

Hver dag opdaterer vi også de seneste tal.

Dyk ned i grafer om udviklingen i antal smittede, indlagte, døde og vaccinationer i Danmark og alle andre lande.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.


Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs mere om det utroligt velbevarede dinosaur-foster, som du kan se herunder.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med 1 million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk