Kronprinsen bliver protektor for Videnskabsår22
Hans Kongelige Højhed bliver protektor for Videnskabsår22, hvis primære formål er at formidle videnskabens betydning til danskerne.
hkh kronprins frederik protektor industriens fonds iværksætterpris fonde navne videnskabsår22

Kronprins Frederik har påtaget sig rollen som protektor for Videnskabsår22. Her ses han ved Industriens Fonds Iværksætterpris i januar 2021. (Foto: Kongehuset ©)

Kronprins Frederik har påtaget sig rollen som protektor for Videnskabsår22. Her ses han ved Industriens Fonds Iværksætterpris i januar 2021. (Foto: Kongehuset ©)

Når Videnskabsår22 efter nytår skydes igang, bliver det med hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik som protektor.

Det skriver både Kongehuset og Videnskabsår22.

»Det er en meget stor glæde at Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik vil være protektor for Videnskabsår22,« skriver stifter og professor i astrofysik Anja C. Andersen i pressemeddelelsen.

Videnskabsår22 er en selvejende forening, der ønsker at give den danske befolkning en bedre forståelse af videnskaben gennem formidling i øjenhøjde.

videnskabsåret22 ny protektor anja c andersen

Videnskabsår22 har konkrete planer for, hvordan de vil gøre videnskab til en del af danskernes hverdag. (Skærmbillede: Videnskabsår22)

I løbet af 2022 vil de sætte fokus på videnskaben ved forskellige samarbejdsprojekter og begivenheder, for eksempel fejringen af Niels Bohr Institutets 100-års jubilæum.

Ud over dette vigtige jubilæum er 2022 desuden blevet udnævnt af FN som 'International Year of Basic Science and Development'.

Derfor er det kærkomment, at Hans Kongelige Højhed Kronprinsen har takket ja til titlen som protektor for det ambitiøse projekt, lyder det i pressemeddelelsen.

»Vi ved at hans Kongelige Højhed har en stor interesse i børn, uddannelse og vores fælles fremtid her på Jorden og hans opbakning som protektor til dette projekt er afgørende for, at vi får synlighed og en stemme,« skriver Anja C. Andersen i pressemeddelelsen.

Projektet er blevet til i samarbejde med et væld af styrelser, virksomheder og organisationer, blandt andet Danske Universiteter og Børne- og Undervisningsministeriet, samt flere medier, herunder Videnskab.dk.

De får støtte fra VILLUM Fonden, Novo Nordisk Fonden, Poul Due Jensens Fond og Bitten & Mads Clausens Fond.

Kongehuset har meldt ud, at Kronprinsen vil »deltage i flere begivenheder« i sin rolle som protektor.

Annonce

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs om det bizarre havdyr her.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med over en halv million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk