Københavns Universitet opkalder nyt videnscenter efter H.K.H. Kronprinsesse Mary
Det nye 'Crown Princess Mary Center' skal være et bindeled mellem blandt andet tværfaglige forskningsmiljøer, myndigheder og virksomheder.
kronprinsesse mary hkh videnscenter crown princess mary center kongehuset KU københavns universitet

HKH Kronprinsesse Mary skal både lægge navn til og rådgive et nyt videnscenter under Københavns Universitet. (Foto: Keld Navntoft, Kongehuset ©)

HKH Kronprinsesse Mary skal både lægge navn til og rådgive et nyt videnscenter under Københavns Universitet. (Foto: Keld Navntoft, Kongehuset ©)

Når H.K.H. Kronprinsesse Mary til februar fylder 50 år, får hun en omend meget fin fødselsdagsgave af Københavns Universitet.

Der skal nemlig oprettes et nyt videnscenter opkaldt efter den kommende dronning: Crown Princess Mary Center.

Det skriver Københavns Universitet i en pressemeddelelse.

Centeret skal ifølge KU skabe nye netværk samt formidle ny viden på tværs af forskningsmiljøer, erhvervslivet, myndighederne og organisationer.

Ud over at lægge navn til bliver Kronprinsessen også tilknyttet dets ’Advisory Committee’, der er et rådgivende organ.

»Vi er glade og taknemmelige for H.K.H. Kronprinsessens opbakning til det vigtige arbejde og ser frem til, at vi sammen skal opbygge et unikt og tværfagligt vidensmiljø,« udtaler Henrik Wegener, der er rektor på Københavns Universitet.

Centret skal have fokus på aktuelle samfundsudfordringer med mennesket i centrum, eksempelvis de menneskelige konsekvenser ved digitalisering og klimaforandringer.

Ud over Københavns Universitet, der grundfinansierer det nye center, har den erhvervsdrivende forening Realdania givet 25 millioner kroner til projektet.

H.K.H. Kronprinsessen selv glæder sig også over det nye videnscenter.

»Jeg ser frem til, at vi med det nye center kan gøre forskernes indsigter og metoder tilgængelige for beslutningstagere og bidrage med viden, der inspirerer til innovative løsninger til gavn for os mennesker og vores samfund,« udtaler hun i pressemeddelelsen.

Crown Princess Mary Center bliver indviet af H.K.H. Kronprinsesse Mary ved et arrangement på Københavns Universitets Søndre Campus 2. februar 2022.

 
seh
 

Annonce

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs om, hvorfor denne 'sort hul'-illusion narrer din hjerne.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med over en halv million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk