Din hund bliver jaloux, når den forestiller sig dig med en anden hund, antyder studie
Hunde Ejer Jaloux

Ifølge et nyt studie, peger undersøgelser på, at hunde bliver jaloux, når deres ejer interagerer med andre hunde. (Foto: Shutterstock).

Ifølge et nyt studie, peger undersøgelser på, at hunde bliver jaloux, når deres ejer interagerer med andre hunde. (Foto: Shutterstock).

13 april 2021

Tidligere rundspørger har vist, at 80 procent af hundeejere har observeret, at deres hunde har vist tegn på at være jaloux, når ejeren har interageret med en anden hund.

Hundene har oftest reageret ved at gø, opføre sig mere aggressivt eller hive i hundesnoren. Det skriver University of Auckland i New Zealand i en pressemeddelelse.

I et nyt studie publiceret i tidsskriftet Psychological Science, har forskere set nærmere på denne tendens.

»Vi ville studere, om hunde, ligesom mennesker, også kunne opføre sig jaloux i en situation, der fremprovokerede det,« fortæller hovedforfatter bag studiet, Amalia Bastos fra University of Auckland i New Zealand, i pressemeddelelsen.

I videoen kan du se, hvordan forskerne fra University of Auckland har undersøgt hundenes opførsel:

(Video: Animal Minds)

For at undersøge sagen, opstillede forskerne forskellige situationer med 18 hunde, hvor hundene kunne forestille sig en social interaktion mellem deres ejer og enten:

  • en realistisk, men falsk hund
  • eller en cylinder.

Den falske hund var tiltænkt som en potentiel rival til hunden, mens cylinderen blev brugt i kontrolgruppen.

I eksperimentet observerede hundene deres ejer med den falske hunderival, hvorefter en barriere blev sænket ned, så hundene ikke længere kunne se ejeren og rivalen.

Her viste hundene tydelige tegn på at være jaloux ved at forsøge at vælte barrieren, mens de viste langt mindre tegn på aktivitet, når ’rivalen’ i stedet var en cylinder.

»Resultaterne støtter hypotesen om, at hunde kan udvise jaloux adfærd,« konkluderer Amalia Bastos i pressemeddelelsen.

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.