Direktøren for Statens Serum Institut bør fyres, konkluderer statens advokat
statens serum institut kammeradvokaten mads melbye

Kammeradvokaten anbefaler, at man fyrer Statens Serum Instituts administrerende direktør Mads Melbye, der har været hjemsendt siden december. (Foto: Froztbyte/CC BY 3.0

Kammeradvokaten anbefaler, at man fyrer Statens Serum Instituts administrerende direktør Mads Melbye, der har været hjemsendt siden december. (Foto: Froztbyte/CC BY 3.0

Kilde: 
22 juni 2020

I et halvt år har Kammeradvokaten, der er advokat for staten, undersøgt Statens Serum Institut.

Undersøgelsen skyldes mistanke om fejl i instituttets forskning, ligesom der har været mistanke om, hvorvidt direktøren og en fremtrædende medarbejder har brugt deres position i Statens Serum Institut til at fremme deres egne, økonomiske interesser.

Nu er konklusionen, at der er sket overtrædelser på begge områder.

Det skriver DR.

Kammeradvokaten anbefaler derfor nu, at der skal indledes en tjenestemandssag mod Mads Melbye, Statens Serum Instituts administrerende direktør. 

Derudover anbefales det også, at Melbye afskediges, ifølge DR.

Melbye har i forvejen været fritaget fra tjeneste, siden undersøgelsen gik i gang i december sidste år. Det vil han fortsat være, indtil Sundhedsministeriet har gennemgået rapporten og vurderet, om der er baggrund for at fyre direktøren.

Derudover bliver det stadig undersøgt, om Statens Serum Institut har overtrådt retningslinjer, der skal beskytte personfølsomme oplysninger.

Mads Melbye har ikke haft en rolle i instituttets håndtering af corona-pandemien i Danmark, da han har været hjemsendt under hele perioden.

 

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.