Johan Olsen modtager H. C. Ørsted Sølvmedaljen for sin formidling af naturvidenskab
johan olsen

Johan Olsen er forsker på Biologisk Institut på Københavns Universitet og forsanger i bandet ‘Magtens Korridorer’. (Foto: Rasmus Ursin Knudsen)

Johan Olsen er forsker på Biologisk Institut på Københavns Universitet og forsanger i bandet ‘Magtens Korridorer’. (Foto: Rasmus Ursin Knudsen)

Selskabet for Naturlærens Udbredelse har tildelt H. C. Ørsted Sølvmedaljen til Johan Olsen, der er tilknyttet Biologisk Institut på Københavns Universitet, for en ‘fremragende formidling af naturvidenskab, herunder flittigt forfatterskab’.

»Johan Gotthardt Olsen er først og fremmest en flittig forsker, der arbejder i laboratoriet med at krystallisere proteinmolekyler. Men han er også en dybt passioneret formidler, som første gang nåede ud til et bredt publikum i 2008 med radioprogrammet 'Sommerskolen'. Han forener på unik vis et aktivt forskerliv og et musikerliv i bandet Magtens Korridorer med en bred populær forskningsformidling,« siger Anja C. Andersen, der er medlem af bedømmelsesudvalget.

Af projekter, der har været med til at udløse prisen til Johan Olsen, bliver blandt andet nævnt hans deltagelse i tv-serien ‘Store Danske Videnskabsfolk’, hans bogudgivelser af ‘H. C. Ørsted - Kompasnålen, der bevægede sig’ ‘Et prik, der ændrede verden’ og en lang liste af publikationer i forbindelse med hans forskning inden for krystallografien. 

Foruden prisen bliver Johan Olsen også tildelt et legat på 20.000 kroner.

jso

Annonce

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs om, hvorfor denne 'sort hul'-illusion narrer din hjerne.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med over en halv million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk