Indstil din favorit til Årets Danske Forskningsresultat 2017
Videnskab.dk inviterer nu læsere, forskere og universiteter til at indstille forskningsresultater til læserprisen Årets Danske Forskningsresultat 2017.
videnskab.dk pris overrækkelse forskning bedste

Videnskab.dk's chefredaktør, Vibeke Hjortlund, overrækker læserprisen Årets Danske Forskningsresultat 2016 til forskerne Gary Shaffer og Jens Olaf Pepke Pedersen. Deres resultat viste, at global opvarmning kan have en selvforstærkende effekt. (Foto: Kirstine Jacobsen)

Videnskab.dk's chefredaktør, Vibeke Hjortlund, overrækker læserprisen Årets Danske Forskningsresultat 2016 til forskerne Gary Shaffer og Jens Olaf Pepke Pedersen. Deres resultat viste, at global opvarmning kan have en selvforstærkende effekt. (Foto: Kirstine Jacobsen)

Der var stor glæde at spore hos forskerne Gary Shaffer og Jens Olaf Pepke Pedersen fra Danmarks Tekniske Universitet, da de modtog prisen for Årets Danske Forskningsresultat 2016.

»Vi er rigtig glade for at få prisen, for det viser, at folk synes, klimaforskningen er vigtig. Det synes vi selvfølgelig også selv som klimaforskere, for det handler om den verden, vi lever i, og hvordan vi mennesker skal agere i fremtiden,« sagde Gary Shaffer, som er professor og klimaforsker ved Niels Bohr Institutet på Københavns Universitet.

Nu har du muligheden for at give andre forskningsresultater den samme vigtige anerkendelse, som Gary Shaffer og Jens Olaf Pepke Pedersen fik for deres forskning i effekten af global opvarmning.

Frem til den 3. november kan du nemlig indstille det bedste forskningsresultat fra året 2017 til læserprisen via dette link, da vi leder efter de mest imponerende, tankevækkende, omfattende eller overraskende danske forskningsresultater fra året 2017.

Resultatet vil indgå i den pulje af resultater, som redaktionen gennemgår og tjekker og til sidst udvælger vi ti nominerede resultater, som I læsere kan stemme på i december 2017.

Krav til resultaterne

Forskningsresultater fra alle videnskabens grene kan indstilles. 'Forskningsresultat' skal nemlig forstås bredt, da resultater kan tage sig forskelligt ud, alt efter om vi taler sundhedsvidenskab, samfundsvidenskab, naturvidenskab, humaniora eller teknologi.

Blot skal følgende kriterier være opfyldt:

  • Der skal være tale om forskningsresultater, der enten skubber til vores forståelse af verden eller på afgørende vis peger mod nye måder at gøre tingene på. Resultater, som tydeligt har revolutioneret forskningen eller har en åbenlys nytteværdi for samfundet.

  • Der skal være tale om et næsten afsluttet eller afsluttet projekt, således at der foreligger resultater nu i form af en artikel i et videnskabeligt tidsskrift, et patent eller – for humanioras eller samfundsvidenskabs vedkommende – en velunderbygget færdig fortolkning eller tese.

  • Hvis forskningen er en del af et stort internationalt projekt, skal det danske bidrag være centralt i det samlede projekt.

Du kan læsere mere om prisen og tidligere års vindere her.

For yderligere information kontakt projekleder Irene Berg Petersen på ibp@videnskab.dk

... Eller følg os på Facebook, Twitter eller Instagram.

Se den nyeste video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab, klima og sundhed henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.


Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.