Hvorfor holder vi med Frank Underwood?
Hvad er det, der kan få os til at holde med den onde i TV-serier? Det blogger lektor i medievidenskab om. Læs den og fire andre spændende artikler fra vores blogunivers.

I serien House of Cards på Netflix spiller Kevin Spacey (Frank Underwood) over for Robin Wright (Claire Underwood). Frank Underwood er det, man kan kalde et dumt svin. Men alligevel holder vi med ham. (Foto: <a href="http://www.shutterstock.com/pic-375899497/stock-photo-los-angeles-ca-feb...)

House of Cards er tilbage, og hvis du er en af de trofaste seere, så har du måske allerede labbet den seneste sæson i dig - eller også er du i fuld gang?

Men hvorfor er vi så vilde med en serie, hvor hovedpersonen er så usympatisk?

Ifølge ph.d. og lektor i Medievidenskab, Helle Kannik Haastrup, handler det om fascination og engagement. Som i et gammelt Shakespeare-stykke kigger Frank Underwood på os og forklarer os, hvordan han planlægger sig til magten.

Præcis hvordan den kyniske politiker formår at lokke os med over på den mørke side, kan du læse mere om i hendes spændende blog ‘House of Cards: Derfor holder vi med Frank Underwood.’

Udover den har vi her samlet fire andre meget læseværdige blogs til dig.

Vi er blevet helt vilde med forandring

Innovation, reformer og konstante omstillinger er blevet en trend på landets arbejdspladser, men hvad er forklaringen?

Sjovt nok mener cand.mag. i filosofi Dennis Larsen, at den skal findes i landets måske nok mindst forandringsprægede institution: Folkekirken.

I sin spændende blog inddrager han både nutidens diagnoser, samt Platon og Pythagoras. Læs, hvordan det hænger sammen, i ‘Hvorfor er forandringsdyrkelsen løbet løbsk?’

Forskningens store opdagelser er ofte risikable

Den etablerede forskerstand kommer ofte med lovende gennembrud indenfor kræftforskningen, men i stedet for at revolutionere ender forskningen ofte med at blive omsat til langsomme forbedringer af nuværende metoder.

De rigtige kvantespring findes i stedet ofte hos de mere dristige forskere, der går i mod strømmen, ifølge lærestolsprofessor i blodsygdomme på Aarhus Universitetshospital, Peter Hokland.

I sin blog skriver han blandt andet om, hvordan to forskere i 1980‘erne fandt frem til bakterien, som forårsager mavesår, men først i 2005 modtog de nobelprisen for deres opdagelse. Grunden til dette var, at de ‘etablerede forskere’ ikke ville acceptere de to forskeres opdagelse.

Det kan du læse mere om i hans blog ‘Forskning handler om dristige ideer – og en sjælden gang selvmord.’

Mediemusik og Brain Awareness Week

Kender du det, at du hører et begreb, som du ikke helt ved, hvad betyder?

Forleden skete det for Nicolai Jørgensen Graakjær, der er professor i psykologi og kommunikation, da han zappede rundt på sin bilradio og hørte ordet 'mediemusik'.

I hans blog ‘Mediemusik – Om at begribe begrebet’ følger vi hans finurlige jagt på en forklaring på, hvad det ordet dækker over.

Og så er det i næste uge, der er ‘Brain Awareness Week’ og du kan derfor høre forskellige foredrag om menneskehjernen i Aarhus, Aalborg og København.

Her kan du blandt andet høre om spændende emner som aldring, bevidsthedsforskning, smerteforskning synæstesi og mange andre ting.

På hjerneforskeren Jonas Kristoffer Lindeløvs blog, kan du læse nærmere om foredragene og programmet.

Lyt på Videnskab.dk!

Hver uge laver vi digital radio, der udkommer i form af en podcast, hvor vi går i dybden med aktuelle emner fra forskningens verden. Du kan lytte til den nyeste podcast i afspilleren herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Har du en iPhone eller iPad, kan du finde vores podcasts i iTunes og afspille dem i Apples podcast app. Bruger du Android, kan du med fordel bruge SoundClouds app.
Du kan se alle vores podcast-artikler her eller se hele playlisten på SoundCloud