Hvorfor er der så meget sex og vold i Det Gamle Testamente?
Det Gamle Testamente fortalte ikke kun historier om uskyld, men i høj grad også om sex og voldtægt. En professor i teologi forklarer, hvorfor de voldelige historier også er at finde i Biblen.

Historien om Adam og Eva, der lever i Edens have, er en af mange historier, som findes i Det Gamle Testamente.

Men samme del af Biblen indeholder også mørkere historier, om sex og voldtægt. Hvorfor?

Dette spørgsmål forsøger Anne K. De Hemmer Gudme, der er professor MSO ved Det Teologiske Fakultet på Københavns Universitet, at svare på i en ny video.

Videoen er samtidig en del af et videnskabeligt forsøg, som vi håber, du har lyst til at deltage i. Forøget handler om, hvordan du opfatter klippet.

Du kan se videoen og starte testen via linket herunder. Det hele tager maks fire minutter, som vi håber, du vil bruge på at hjælpe videnskaben - og samtidig blive klogere på Det Gamle Testamentes skyggesider.

Om forsøget

Forsøget udføres af Videnskab.dk i samarbejde med Syddansk Universitet og Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Det er det første i en længere række af forsøg, hvor vi undersøger effekten af forskellige typer faglig formidling og videnskabsjournalistik.

Hvis du ønsker at deltage i flere af denne slags forsøg, kan du tilmelde dig, når du har deltaget i det aktuelle forsøg ovenfor.

Ønsker du mere info om undersøgelserne, eller har du faglig input til forsøgene i forskningsformidling, så kontakt redaktionen på redaktion@videnskab.dk.

Nyhed: Lyt til artikler

Du kan nu lytte til udvalgte artikler herunder. Du kan også lytte til de oplæste artikler i din podcast-app, hvor du finder dem under navnet 'Videnskab.dk - Lyt til artikler'.

Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på vores Instagram-profil, og læs om de nedenstående prisvindende billeder af stjernetåger og stjernefabrikker her.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med omkring en million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk