Hvorfor er der så meget sex og vold i Det Gamle Testamente?
Det Gamle Testamente fortalte ikke kun historier om uskyld, men i høj grad også om sex og voldtægt. En professor i teologi forklarer, hvorfor de voldelige historier også er at finde i Biblen.

Historien om Adam og Eva, der lever i Edens have, er en af mange historier, som findes i Det Gamle Testamente.

Men samme del af Biblen indeholder også mørkere historier, om sex og voldtægt. Hvorfor?

Dette spørgsmål forsøger Anne K. De Hemmer Gudme, der er professor MSO ved Det Teologiske Fakultet på Københavns Universitet, at svare på i en ny video.

Videoen er samtidig en del af et videnskabeligt forsøg, som vi håber, du har lyst til at deltage i. Forøget handler om, hvordan du opfatter klippet.

Du kan se videoen og starte testen via linket herunder. Det hele tager maks fire minutter, som vi håber, du vil bruge på at hjælpe videnskaben - og samtidig blive klogere på Det Gamle Testamentes skyggesider.

Om forsøget

Forsøget udføres af Videnskab.dk i samarbejde med Syddansk Universitet og Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Det er det første i en længere række af forsøg, hvor vi undersøger effekten af forskellige typer faglig formidling og videnskabsjournalistik.

Hvis du ønsker at deltage i flere af denne slags forsøg, kan du tilmelde dig, når du har deltaget i det aktuelle forsøg ovenfor.

Ønsker du mere info om undersøgelserne, eller har du faglig input til forsøgene i forskningsformidling, så kontakt projektchef Peter Hyldgård, phy@videnskab.dk

... Eller følg os på Facebook, Twitter eller Instagram.

Se den nyeste video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab og sundhed henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.


Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.