Hvor mange skal se Irland mod Danmark? Det kan Facebook-data afsløre
Kilde: 
14 november 2017

I aften spiller det danske landshold VM-kvalifikationskamp mod Irland. Men allerede nu kan man med en ny model forudsige, hvor mange der kommer til at sidde foran skærmen, når kampen fløjtes i gang. 

Det skriver CBS.dk i en pressemeddelelse

Det er en professor fra Copenhagen Business Schools Centre for Business Data Analytics, Ravi Vatrapu, der sammen med en gruppe studerende har udviklet modellen ved hjælp af såkaldt big social data.

Den data, som de putter i modellen, er likes, kommentarer og opslag på herrelandsholdets Facebook-side før en kamp. De såkaldte big social data kan meget præcist fortælle noget om, hvor mange der køber billet til kampen, og hvor mange der ser den hjemme i stuen. 

»Det er af stor værdi for Parken, når big social data kan forudsige antallet af tilskuere. Parken kan fortælle annoncører forud for kampen mere præcist, hvor mange tilskuere de vil nå op på. De kan også informere politiet eller fortælle restauranten, hvor meget øl der skal være i hanerne,« siger Ravi Vatrapu til CBS.dk. 

Han forudsiger, at andre virksomheder vil kunne bruge en tilpasset udgave af modellen til at forudsige noget ud fra aktiviteten på sociale medier. Det kan være sammenhængen mellem udviklingen af fedme og diabetes ud fra aktiviteten på fast food-kæders sociale medieprofiler. 

Forskningen blev offentliggjort på konferencen IEEE Big Data Congress 2017 i sommer, hvor der er en peer-review-proces, før man kan deltage.

sj

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.