Hvor er de danske konger begravet?
Et nyt trebindsværk fortæller om et stort og uoverskueligt emne, nemlig hvor de danske konger ligger begravet. Værket går helt tilbage til tiden omkring Gorm den gamle, og fortæller om kongefamilierne gennem historien i forskellige anskuelser og perspektiver.

Illustrationen viser hvor de danske konger ligger begravet og viser deres dødsår. Her kan vi se at der er dokumenteret helt tilbage til før år 1000, og at de danske konger også har været begravet uden for Danmark, for eksempel Cypern. (Illustration: SKALK)

Illustrationen viser hvor de danske konger ligger begravet og viser deres dødsår. Her kan vi se at der er dokumenteret helt tilbage til før år 1000, og at de danske konger også har været begravet uden for Danmark, for eksempel Cypern. (Illustration: SKALK)

Samtlige danske kongers grave gennemgås i et prægtigt trebindsværk, Danmarks Kongegrave, udgivet af Museum Tusculanums Forlag.

I den anledning har Tidsskriftet Skalk produceret dette kort, der viser, hvor de danske konger er begravet. Klik på kortet for at se det i stor version.

Det store bogværk får i det seneste nummer af Skalk disse ord med på vejen af redaktøren Christian Adamsen:

»Antallet af konger er overskueligt, men emnet er enormt, og mange kyndige fagfolk har bidraget med hver deres specielle viden. Det gælder arkitekter, historikere, kunsthistorikere, middelalderarkæologer og andre.«

»Regenterne og deres dronninger gennemgås fra en ende af, hvortil kommer særlige afsnit om kirkerne i Ringsted og Sorø samt naturligvis Roskilde Domkirke og dens særlige gravkapeller.«

»Stoffet er overvældende, og vanskelige valg er truffet for at bøgerne ikke skulle svulme op. Begrænsninger har været nødvendige; til gengæld er der skabt et vældigt overblik. Værket kunne dog godt fortjene et oversigtskort, så det bringer vi derfor her.«

 

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Danske corona-tal

Videnskab.dk går i dybden med den seneste corona-forskning. Læs vores artikler i temaet her.

Hver dag opdaterer vi også de seneste tal.

Dyk ned i grafer om udviklingen i antal smittede, indlagte og døde i Danmark og alle andre lande.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab, klima og sundhed henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.


Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs her om, hvordan forskerne tog billedet af atomerme.