Hvor er de danske konger begravet?
Et nyt trebindsværk fortæller om et stort og uoverskueligt emne, nemlig hvor de danske konger ligger begravet. Værket går helt tilbage til tiden omkring Gorm den gamle, og fortæller om kongefamilierne gennem historien i forskellige anskuelser og perspektiver.

Illustrationen viser hvor de danske konger ligger begravet og viser deres dødsår. Her kan vi se at der er dokumenteret helt tilbage til før år 1000, og at de danske konger også har været begravet uden for Danmark, for eksempel Cypern. (Illustration: SKALK)

Illustrationen viser hvor de danske konger ligger begravet og viser deres dødsår. Her kan vi se at der er dokumenteret helt tilbage til før år 1000, og at de danske konger også har været begravet uden for Danmark, for eksempel Cypern. (Illustration: SKALK)

Samtlige danske kongers grave gennemgås i et prægtigt trebindsværk, Danmarks Kongegrave, udgivet af Museum Tusculanums Forlag.

I den anledning har Tidsskriftet Skalk produceret dette kort, der viser, hvor de danske konger er begravet. Klik på kortet for at se det i stor version.

Det store bogværk får i det seneste nummer af Skalk disse ord med på vejen af redaktøren Christian Adamsen:

»Antallet af konger er overskueligt, men emnet er enormt, og mange kyndige fagfolk har bidraget med hver deres specielle viden. Det gælder arkitekter, historikere, kunsthistorikere, middelalderarkæologer og andre.«

»Regenterne og deres dronninger gennemgås fra en ende af, hvortil kommer særlige afsnit om kirkerne i Ringsted og Sorø samt naturligvis Roskilde Domkirke og dens særlige gravkapeller.«

»Stoffet er overvældende, og vanskelige valg er truffet for at bøgerne ikke skulle svulme op. Begrænsninger har været nødvendige; til gengæld er der skabt et vældigt overblik. Værket kunne dog godt fortjene et oversigtskort, så det bringer vi derfor her.«

 

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Corona-tal

Videnskab.dk går i dybden med den seneste corona-forskning. Læs vores artikler i temaet her.

Hver dag opdaterer vi også de seneste tal.

Dyk ned i grafer om udviklingen i antal smittede, indlagte, døde og vaccinationer i Danmark og alle andre lande.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs om, hvorfor denne 'sort hul'-illusion narrer din hjerne.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med over en halv million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk