Hvilken konspirationsteori er den dårligste?
Videnskab.dk har sat sig for at kåre verdens dårligste konspirationsteori. Du har nu mulighed for at nominere din favorit.

Passer/passer ikke, god eller dårlig? Giv dit besyv om med om konspirationsteorier i kommentarfeltet under artiklen. (Foto: knape)

Passer/passer ikke, god eller dårlig? Giv dit besyv om med om konspirationsteorier i kommentarfeltet under artiklen. (Foto: knape)

Vi elsker dem. Eller vi elsker at hade dem.

Konspirationsteorier kaster et mere dunkelt lys over den verden, vi ellers mener at kende og gør det hele lidt mere mystisk, lidt mere skræmmende og uden tvivl meget mere underholdende.

Hvem kan for eksempel med sikkerhed afvise, at Elvis lever?

Hvem kan modbevise, at Paul McCartney døde og blev erstattet af en dobbeltgænger, mens The Beatles stadig var på toppen; at verdens regeringer skjuler besøg fra rummet; at aids er et biologisk våben udviklet af USA; at Teletubbies er sat i verden for at gøre små børn homoseksuelle eller at Smølferne i virkeligheden er opfundet af Stasi for at udbrede kommunisme? Nej, vel?

Selvom det kan være svært at levere direkte modbeviser til påstande i konspirationsteorier, kan man vel til en vis grad lade sin logik råde og kaste dom over de ringeste. Derfor vil videnskab.dk nu kåre verdens dårligste konspirationsteori - og du har mulighed for at finde nominerede til den fornemme titel.

Skriv dit bud i kommentarfeltet herunder eller følg med på sitet. Om kort tid udpeger videnskab.dk de ti værste teorier, som skal konkurrere i afstemningen, hvor du selv kan være med til at fælde den endelige dom.

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcasts herunder. Du kan også findes os i din podcast-app under navnet 'Videnskab.dk Podcast'.

Videnskabsbilleder

Se de flotteste forskningsfotos på vores Instagram-profil, og læs om det betagende billede af nordlys taget over Limfjorden her.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med omkring en million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk