Hvilken konspirationsteori er den dårligste?
Videnskab.dk har sat sig for at kåre verdens dårligste konspirationsteori. Du har nu mulighed for at nominere din favorit.

Passer/passer ikke, god eller dårlig? Giv dit besyv om med om konspirationsteorier i kommentarfeltet under artiklen. (Foto: knape)

Passer/passer ikke, god eller dårlig? Giv dit besyv om med om konspirationsteorier i kommentarfeltet under artiklen. (Foto: knape)

Vi elsker dem. Eller vi elsker at hade dem.

Konspirationsteorier kaster et mere dunkelt lys over den verden, vi ellers mener at kende og gør det hele lidt mere mystisk, lidt mere skræmmende og uden tvivl meget mere underholdende.

Hvem kan for eksempel med sikkerhed afvise, at Elvis lever?

Hvem kan modbevise, at Paul McCartney døde og blev erstattet af en dobbeltgænger, mens The Beatles stadig var på toppen; at verdens regeringer skjuler besøg fra rummet; at aids er et biologisk våben udviklet af USA; at Teletubbies er sat i verden for at gøre små børn homoseksuelle eller at Smølferne i virkeligheden er opfundet af Stasi for at udbrede kommunisme? Nej, vel?

Selvom det kan være svært at levere direkte modbeviser til påstande i konspirationsteorier, kan man vel til en vis grad lade sin logik råde og kaste dom over de ringeste. Derfor vil videnskab.dk nu kåre verdens dårligste konspirationsteori - og du har mulighed for at finde nominerede til den fornemme titel.

Skriv dit bud i kommentarfeltet herunder eller følg med på sitet. Om kort tid udpeger videnskab.dk de ti værste teorier, som skal konkurrere i afstemningen, hvor du selv kan være med til at fælde den endelige dom.

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Danske corona-tal

Videnskab.dk går i dybden med den seneste corona-forskning. Læs vores artikler i temaet her.

Hver dag opdaterer vi også de seneste tal.

Dyk ned i grafer om udviklingen i antal smittede, indlagte og døde i Danmark og alle andre lande.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab, klima og sundhed henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.


Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs mere om Hubbles utrolige billeder her.