Hvad vil du spørge vores nye forskningsminister om?
Videnskab.dk skal interviewe Søren Pind, Danmarks nye uddannelses- og forskningsminister. Men hvad skal vi spørge ham om?
ny uddannelses- og forskningsminister Søren Pind forskning visioner uddannelse

Søren Pind er vores uddannelses- og forskningsminister. Men hvad vil han egentlig gøre for videnskaben? Hjælp os med at stille ham kritiske spørgsmål. (Foto: Venstre.dk)

Det er ikke længe siden, Venstres Søren Pind blev tvunget til at forlade posten som justitsminister til fordel for en plads i videnskabens verden som uddannelses- og forskningsminister.

I november 2016 afløste han Ulla Tørnæs (V), som i stedet blev minister for udviklingssamarbejde.

Men hvilken retning vil dansk forskning tage med Søren Pind ved roret?

Hvad er hans visioner for videnskaben?

Det vil Videnskab.dk naturligvis gerne vide, men vi har brug for din hjælp til, hvilke spørgsmål vi skal stille uddannelses- og forskningsministeren.

Ulla Tørnæs ønskede mere fri forskning

Da Ulla Tørnæs tiltrådte som uddannelses- og forskningsminister i marts 2016, spurgte vi hende på jeres opfordring om, hvordan hun ville prioritere mellem grundforskning og anvendt forskning.

»Jeg synes, begge dele er vigtige, både den frie og den strategiske (anvendte) forskning,« sagde den daværende forskningsminister i artiklen 'Ulla Tørnæs: Vi har brug for fri forskning'.

Men hvordan vil Søren Pind prioritere midlerne til forskning? Skal vi satse på naturvidenskab eller humaniora? Hvordan sikres det, at forskerne bliver hørt af politikerne. Og hvad vil ministeren gøre for, at forskningsresultaterne bliver brugt i samfundet og erhvervslivet?

Skriv dit spørgsmål i kommentarfeltet herunder, så vælger vi de bedste og stiller dem til den nye uddannelses- og forskningsminister.