Om forfatteren

Silas Mortensen

Jeg har en bachelor i litteraturvidenskab fra Københavns Universitet, og er i gang med at færdiggøre min kandidatuddannelse i journalistik ved Syddansk Universitet. Jeg var praktikant på Videnskab.dk i 2009 og har siden været tilknyttet redaktionen som studentermedarbejder. Jeg arbejder primært med redigering og opsætning af især eksternt indhold og video-artikler.
Privat er jeg en gennemført nørd og interesserer mig for stort alle slags videnskab, og jeg sætter stor pris på at kunne kombinere mine interesserer med mit arbejde.
Se Videnskab.dks redaktion

Spørg Videnskaben

Spørg Videnskaben

Spørg Videnskaben er Videnskab.dk’s læserbrevkasse. Her kan du stille spørgsmål til forskerne om alskens emner - lige fra sjove bynavne og prutter til kvantecomputere og livets oprindelse. Du kan spørge om alt, men vi elsker især de lidt skøre spørgsmål, der er opstået på baggrund af en nysgerrig undren. Vi vælger de bedste spørgsmål og kvitterer med en Videnskab.dk-T-shirt. Send dit spørgsmål til: sv@videnskab.dk

Hvad er mareridt, og hvorfor får vi dem?

Alle har vel prøvet at have mareridt – eller har de? Professor i psykologi Erik Harald Schultz rydder op i terminologien som svar på et spørgsmål fra en af Videnskab.dk’s læsere.

Mareridtsagtig scene, lille pige står alene i en lang, uhyggelig hospitalsgang

Mareridt er på mange måder nært knyttet til barndommen: Nogle forskere mener, at mareridt oftest skyldes barndomstraumer, og mareridtssygdommen 'night terror' forekommer hyppigst hos børn. (Foto: Shutterstock)

Annonce:

\ Fra arkivet

Det bedste fra arkivet

Gå på opdagelse i mere end 35.000 artikler.

Søg i arkivet

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts