Hunden er en bedre ven end søskende
Kilde: 
30 januar 2017

Når man er barn, findes der ikke nogen, der kan irritere mere end søskende. Selv de mindste ting kan få en helt op i det røde felt. 

I sådanne tilfælde kan det være rart at have en hund, som man kan søge tilflugt hos og læsse af hos. Og nu tyder det faktisk på, at det kan have flere fordele for børn at have en hund end at have søskende, skriver sciencedaily.com.

Børn får nemlig mere tilfredshed ud af forholdet med deres hund, sammenlignet med deres søskende. Og så kommer de også bedre ud af det med deres dyreven end med deres brødre og søstre.

Det viser et nyt studie, hvor forskere fra University of Cambridge har undersøgt forholdet mellem børn og deres kæledyr.

»Enhver, der som barn har elsket et kæledyr, ved, at man henvender sig til dem for venskab og fortrolighed, ligesom ved forhold mellem mennesker,« fortæller Matt Cassells, der forsker i udviklingspsykologi ved University of Cambrigde, og som har ledet det nye studie, ifølge sciencedaily.com.

I det nye studie, som netop er blevet offentliggjort i det videnskabelige tidskrift Journal of Applied Developmental Psychology, har forskerne undersøgt 77 børn på 12 år. Børnene måtte ikke være enebørn og skulle mindst have ét kæledyr.

»Selvom kæledyr måske ikke helt forstår, hvad vi siger, eller kan svare os med ord, så var niveauet af fortrolighed med dyrene ikke mindre end med børnenes søskende,« fortæller Matt Cassells, ifølge sciencedaily.com.

Børnene viste et stærkere forhold til deres kæledyr end deres søskende, og havde færre konflikter og større glæde af den firbenede ven. Det var især gældende for hunde sammenlignet med andre slags kæledyr.

»Det faktum, at de ikke forstår os og ikke kan svare igen, kan måske ligefrem være en fordel, for det betyder, at de er fuldstændig fordomsfri,« fortæller Matt Cassells, ifølge sciencedaily.com.

agr

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.