Hjerneforsker Milena Penkowa sigtet i ny sag
Kilde: 
03 maj 2017

Den omstridte hjerneforsker Milena Penkowa risikerer at skulle i retten igen, skriver ekstrabladet.dk.

I sit virke som læge er hun sigtet for at overtræde straffeloven og for at drive lægevirksomhed fra sin bopæl, hvilket er i strid med autorisationsloven.

Styrelsen for Patientsikkerhed blev gjort opmærksom på, at Milena Penkowa fra sit hjem har taget betaling for behandling og vejledning af piger, som har oplevet bivirkninger efter at være blevet HPV-vaccineret. Men da hun tidligere har gået forskervejen, har Milena Penkowa aldrig fået den autorisation, som er nødvendig for selv at kunne give lægelig vejledning.

Modsat Sundhedsstyrelsens officielle anbefalinger advarer hjerneforskeren mod HPV-vaccinen, blandt andet på sin Facebook-side.

I mandags i Københavns Byret kom det ifølge ekstrabladet.dk frem, at der 14. marts blev foretaget en ransagning i Milena Penkowas private hjem.

I den forbindelse blev hun sigtet for at overtræde sin autorisation, hvilket er et brud på paragraf 29 i loven om autorisation af sundhedspersoner og om sundhedsfaglig virksomhed. Samtidigt blev hun sigtet efter paragraf 131 i straffeloven omhandlende manglende offentlig bemyndigelse.

lsd

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.