Henrik Ullum bliver ny direktør for Statens Serum Institut
henrik ullum ssi statens serum institut direktør december 2020

Henrik Ullum, der overtager posten som direktør for Statens Serum Institut. (Foto: Lægevidenskabelige Selskaber)

Henrik Ullum, der overtager posten som direktør for Statens Serum Institut. (Foto: Lægevidenskabelige Selskaber)

06 november 2020

Statens Serum Institut (SSI) får ny direktør fra 1. december. 

Det bliver Henrik Ullum, der er professor ved Københavns Universitet, overlæge på Rigshospitalet og formand for de Lægevidenskabelige Selskaber, som overtager posten.

Det skriver Sundheds- og Ældreministeriet i en pressemeddelelse.

Henrik Ullum har som overlæge på Rigshospitalet haft ansvar for al virologisk testning, biobanksopbygning og donormedicin og har ifølge pressemeddelelsen bred forskererfaring indenfor infektioner, immunologi, epidemiologi og genetik.

»Jeg glæder mig til at stå i spidsen for et enestående hold af eksperter i kampen mod COVID-19 og andre smitsomme og ikke-smitsomme sygdomme,« siger Henrik Ullum i pressemeddelelsen.

»Midt i orkanens øje under den aktuelle COVID-19-epidemi håber jeg at kunne bidrage med samarbejde og strategisk udvikling.«

»Henrik Ullum er en stærk forskningsmæssig, klinisk og ledelsesmæssig profil og han vil som direktør kunne drive og videreudvikle Statens Serum Institut«, siger sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke i pressemeddelelsen.

SSI har til formål at styrke danskernes sundhed gennem forskning i sygdomme, smitsomme som medfødte, og lave sygdomskontrol gennem forebyggelse og bekæmpelse af infektioner og biologiske trusler.

Henrik Ullum overtager direktørposten fra Mads Melbye, der i december 2019 blev fritaget fra tjeneste på grund af mistanke om fejl og uregelmæssigheder og i juni 2020 fratrådte stillingen.

Ullum er desuden ikke fremmed for Videnskab.dk. Han er eksempelvis en af forskerne bag et omstridt mundbindsforsøg, som for nyligt fik international opmærksomhed, og han forklarede i den forbindelse til Videnskab.dk, hvordan det føles at være være centrum i en sag som er så polariserende.

 

cll

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.