Sponseret af Syddansk Universitet

Syddansk Universitet og Videnskab.dk samarbejder om at bringe videoer med forskningsformidling.

Heavy Metal-logoer bliver udstillet på Mediemuseet
Musikgenren Heavy Metal skiller sig ud fra andre musikgenrer, blandt andet ved at alle bands har et logo. Et forskningsprojekt om metalbandlogoer er nu blevet til en udstilling, som åbner i dag.

De fleste metalbands har et logo, og det er en hel videnskab at finde rundt i, hvad de står for, og hvad de betyder.

Adjunkt ved Medievidenskab Vitus Vestergaard er en af de forskere, der gennem det sidste halve år har forsket i de krummelure-agtige logoer, som heavy metal bands verden over ynder at smykke deres pladecovers med.

Og det viser sig at være en underfundig og dybtfavnende verden at lukke op sådan rent medievidenskabeligt. Der er selve skrifttyperne i logoerne, men også fortællinger om bandidentitet og fankultur samt forholdet mellem lyd (musikken) og billede (logoet).

LÆS OGSÅ: Metalmusikkens logoer skal nærstuderes

Unikt at kunne formidle resultater i udstilling

Samtidig har der fra store dele af metalmusikbranchen i Europa lydt et begejstret hyl over, at forskere nu sætter fokus på metalmusik og den visuelle side.

Projektet er nu sat op som udstilling på Mediemuseet i Odense, som åbner i dag, torsdag 15. januar 2015. SDU TV var med, da Vitus Vestergaard satte udstillingen op, og det kan du se i videoen herover.

Som forsker er det en helt unik situation at kunne præsentere og formidle resultater for offentligheden gennem en udstilling.

»Vi har ikke en masse svar endnu, men vi har en masse spørgsmål. Og med udstillingen er vi pludselig i kontakt med grafikere, bands og fans fra hele Europa, og det øger vores muligheder for at finde svar på de spørgsmål. En udstilling er en meget synlig måde at invitere folk ind i den verden, man arbejder med, ligesom den kan være et fælles omdrejningspunkt for mange forskellige perspektiver af forskningen,« siger Vitus Vestergaard.

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Danske corona-tal

Videnskab.dk går i dybden med den seneste corona-forskning. Læs vores artikler i temaet her.

Hver dag opdaterer vi også de seneste tal.

Dyk ned i grafer om udviklingen i antal smittede, indlagte og døde i Danmark og alle andre lande.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab, klima og sundhed henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.


Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs her om, hvordan forskerne tog billedet af atomerme.