Om forfatteren

Forskerne formidler

Forskerne formidler

Videnskab.dk udgiver både artikler skrevet af journalister og forskere. Når forskere står bag, er artiklerne mærket op som ’Forskerne formidler’. Forskerartikler bliver udgivet takket være støtte fra vores partnere: Lundbeckfonden, Danmarks Grundforskningsfond, Aalborg Universitet, Roskilde Universitet, Syddansk Universitet og Region Hovedstaden. Videnskab.dk's redaktion prioriterer indholdet og styrer de redaktionelle processer, uafhængigt af partnerne.

Harald Blåtands ringborge skulle modstå vikingeangreb og sikre kongen en mobil hær

Siden opdagelsen af Borgring i 2014 har store udgravninger afdækket vikingeborgens hemmeligheder. De er nu tæt på at være afsluttet, og borgen er åben for besøgende frem til slutningen af august.

Man har fundet fem store vikingeborge i Danmark. De er alle bygget af Harald Blåtand i slutningen af 900-tallet. (Foto: Nationalmuseet)

Man har fundet fem store vikingeborge i Danmark. De er alle bygget af Harald Blåtand i slutningen af 900-tallet. Her ses Trelleborg ved Slagelse. (Foto: Nationalmuseet)

 

Annonce:

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts