Gule taxaer er mere sikre end blå
08 marts 2017

Det er ikke kun din destination, du bør have overvejet, når du prajer en taxa. Hvis du vil sikkert frem, bør du også kigge på bilens farve, inden du sætter dig ind. Det viser et nyt studie fra Singapore, skriver Independent

Studiet, der er lavet af forskere fra the National University of Singapore, viser, at gule taxaer har ni procent mindre risiko for at blive involveret i ulykker sammenlignet med blå taxaer. I alt var de gule taxaer i forsøget involveret i 6 færre ulykker per 1.000 taxaer.

Forskerne fulgte i alt 4.175 gule og 12.525 blå taxaer fra det samme taxafirma i Singapore, og de brugte data om bilernes fart til at udelukke farten eller antal stop som en faktor for antallet af ulykker.

Forskerne regnede sig desuden frem til, at økonomiske tab på grund af ulykker kan mindskes med cirka 1,2 millioner dollar - mere end 10 millioner danske kroner - årligt, hvis alle Singapores taxaer var gule.

Den opsigtsvækkende gule farve gør bilen mere synlig, og forskerne mener, at det kan være grunden til de færre ulykker for gule taxaer.

»Vores studie understreger, at det bør spille en stor rolle, hvor opsigtsvækkende en farve er, når man vælger farver til offentlig transport. En beslutning om kun at bruge gule taxaer kan potentielt redde liv og spare økonomiske tab på millioner,« siger projektets leder, professor Ho Teck Hua fra The National University of Singapore til Independent.

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.